Премијер Милош Вучевић послао јасну поруку: Политика владе је идентична и подупире политику председника Републике

Премијер Србије Милош Вучевић нагласио је данас, одговарајући на питање новинара поводом текста објављеног на порталу "Слободна Босна" који истиче да Вучевић даје умереније изјаве од председника Вучића, да су председник Републике Србије Александар Вучић и Влада Србије синхронизовани, те да компромис није предаја, већ би представљао успех за наш народ.
Милош Вучевић
Фото: Printscreen Instagram milosvucevic

-Јуче сам дао интервју за француску новинску агенцију, јуче је објављен и доступан је. Интервју је био на српском језику, тако да није постојала опасност да може да буде лоше интерпретација на језику који није матерњи. Суштински сам рекао оно што Александар Вучић прича већ 10 и више година, да када причамо о компромису ми причамо о успеху. Компромис није пораз и предаја,компромис не значи да ће ико икада признати, де факто или де јуре, косовску независност. Али, је нама Србима и Србији потребан компромис са Албанцима, мислим да би то био успех за Србе. И при томе сам врло прецизно рекао компромис, значи да обе стране морају да буду једнако задовољне, односно незадовољне. Да једна страна не добије све, када кажем све не причам о територији, него о односима Срба и Албанаца по питању КиМ. Али, далеко смо ми од тог нивоа могућег договора Срба и Албанаца. Видећемо данас вести из Брисела. Суштински сам рекао политику Владе која је идентична и подупире политику председника републике, а то што неки медији у Сарајеву, Приштини или Тирани, који су наравно извукли из контекста и пренели то тако како јесу, није најважније. Важније је да ми знамо шта радимо. Рекао сам ја нешто што је много важније од тога, велики народи и велике државе нису велики због територије, површине или броја становника, већ када су спремни да траже мир и када она друга страна ради све супротно од постизања мира. Тиме показујемо одговорност као народ или држава- рекао је премијер и додао да није време за јуначење, него за мудрост.

Треба нам политике Милоша Обреновића, да смо стрпљиви, да нисмо поколебани и слаби, обесхрабрени, да смо мудри, рационални и да имамо заштиту државних и националних интереса, нагласио је даље Вучевић. 

-Управо такву политику спроводи председник републике и Влада, ми смо синхронизовани. Када бисмо постигли компромис са Албанцима био би то велики успех за Србе и Србију, јер би тиме затворили једну отворену рану. Нико и никада неће потписати, нити на прећутан начин прихватити косовску независност. Компромис је успех, није предаја, пораз и одустајање од националних интереса- закључио је премијер. 

EUR/RSD 117.0403
Најновије вести