clear sky
8°C
21.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Председник Вучић са представницима америчких компанија

17.07.2017. 15:10 17:28
Пише:
Фото: Tanjug

ВАШИНГТОН: Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас у Вашингтону са представницима америчких компанија, попут Циска (ЦИСЦО), Џенерал електрика и других.

Шефу српске државе приређен је радни доручак на Капитол хилу са Пословним саветом за међународно разумевање (Бусинес цоунцил фор интернатионал ундерстандинг), који окупља око 200 компанија, заинтересованих за улагања у различите секторе привреде. 



На састанак са Вучићем дошли су представници различитих компанија, међу којима су Циско, Кока Кола, Џенерал електрик, Рио Тинто, фирме из области рударства, грађевинарства... 



Пословни савет се бави промоцијом улагања и трговинске сарадње, и циљ му је да подстиче домаћу индустрију, као и развој у земљама у које улажу.



Председник Србије састаје се данас поподне са председавајућим и копредседавајућим Сенатског поткомитета за Европу, сенатором Роном Џонсоном и сенатором Крисом Марфијем. 



Такође, он ће разговарати и са ко-председавајућим Српског конгресног кокуса, конгресменима Тед Пумом и Емануелом Кливером. 



Касно вечерас, по средњеевропскпом времену, председник Србије састаје се у Белој кући са својим домаћином, потпредседником САД Мајклом Пенсом. 



Председник Вучић јуче је разговарао са шефом Националне гарде САД генералом Џозефом Ленгилом, који је у част високог госта приредио ручак, на којем су се нашли и српски специјалитети, припремљени од стране америчких домаћина.



Наиме, председника су дочекали погача и ракија, као и неки други кулинарски специјалитети.

Вучић у Вашингтону са сенаторима Џонсоном и Марфијем

ВАШИНГТОН: Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председавајућим и копредседавајућим Сенатског поткомитета за Европу, сенаторима Роном Џонсоном из Висконсина и Крисом Марфијем из Конектиката. 



Вучић је раније данас разговарао са представницима америчких компанија, попут Циска (ЦИСЦО), Џенерал електрика, НЦР-а, Кока коле и других, којима је представио могућности инвестирања у Србији и наишао на позитиван пријем и интересовање код њих. 



Председника Србије поподне очекују састанци са другим представницима америчке администрације, а касно вечерас, по средњеевропском времену, састаје се у Белој кући са својим домаћином у Вашингтону, потпредседником САД Мајклом Пенсом. 

Дејвид Вујић: Србија да буде силиконска долина Европе

ВАШИНГТОН: „Србија има велике шансе да постане Силиконска долина Европе, јер је високотехнолошка заједница са стручном радном снагом, уверен је председник Управног одбора компаније Икскјуб Дејвид Вујић, који је, поред других представника америчких компанија, присуствовао данас у Вашингтону састанку америчког Пословног савета са председником Србије Александром Вучићем. 



Вујић је новинарима, који извештавају о Вучићевој посети Сједињеним Државама, рекао да Србија на челу државе има веома прогресивног председника, неког ко је препознат као човек који је отворио многе могућности за Србију. 



„Србија и Београд могу постати Силиконска долина Европе", каже Вујић и истиче да је то намера свих који представљају Икскјуб. 



Он сматра веома важним састанак Пословног савета са председником Србије, јер је на тај начин, како наводи, "амерички бизнис пронашао пут" до наше земље.



Пренео је да је присуствовао многим састанцима Пословног савета до сада и да је имао прилику да се састане са многим директорима америчких компанија, којима је настојао да предочи да је Србија веома високотехнолошки и интелектуално развијена заједница, са стручном радном снагом. 



Указао је да Икскјуб у Зрењанину ради на пројекту "паметан град" (смарт citty), као и да је укључена у развој такозваног "паметног транспорта". 



Оценио је да би спајање српских и америчких компанија било битно за српску привреду и отварање нових радних места. 



“Најважније је да се Србија стави на мапу као технолошки центар. Она то већ јесте, али још нема довољну видљивост”, објаснио је Вујић. 



Рекао је да је веома битно било што је Вучић на састанку послао јасну поруку да Србија поседује снажне капацитете у области науке и технологије, као и стручности, што је важан разлог инвеститорима да размотре могућност доласка у Србију. 

Аутор:
Пошаљите коментар