clear sky
14°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВУЧИЋ У МЕДВЕЂИЦИ Oгроман новац су уложили у моје рушење, мој отпор за слободарску и успешну Србију биће најжешћи могући

17.08.2024. 13:21 14:15
Пише:
Извор: printscreen TV Pink

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је манифестацији "Дани проје и сира" у Медвеђици.

Манифестација је почела у 13.15 сати, а председник је по доласку дочекан од стране великог броја мештана, који нису могли да сакрију одушевљење.

Вучић је пришао једном од штандова где се продаје медовача, те пожелео срећан рад мештанима.

- Колико људи има да живи у Медвеђици? - упитао је, на шта му је мештанин одговорио: Око педесетак.

- Добар овај багрем - додао је Вучић.

Председник је од једне породице добио теглу меда на поклон.

Председник се пред почетак манифестације огласио путем Инстаграм налога "будуцностсрбијеав" и том приликом поручио да се радује сусрету с мештанима целог Браничевског округа.

- Кад су долазили Ђинђић и Коштуница људима су нудили кикирики. Имамо кинеско-стратешког партнера од којег Бор данас добро живи. И у Бор и у Мајданпек одлазе људи на посао одавде. То је проблем и за Кучево, Жагубицу, али тамо постоји сигуран посао.

- Нема ту тактике, није ту питање политичких странака. Управо ономе чему формално нису намењени, али говорићемо о томе. Проучавао сам prеthodna три дана колико је новца у нашу земљу ушло различитим политичким невладиним организацијама, рекордни износи новца. Чак сам рекао да то почнемо да водимо као стране директне инвестиције, нашалио сам се. То би требало да водимо као значајан удео, реч је о десетинама и стотинама милиона евра, не динара, већ евра. Тако да ће бити интересантно наредних дана, сазнаће се како то иде и функционише. Кад питам па шта ће неко да платите 105.000 евра неки нешнал ендаунмент или нека тобож добротворна, а у ствари је страна служба у белим рукавицама, што плаћају протест од 105.000 евра. То је њихов интерес у миницентралама, да их не буде у Србији или да их буде? Што толике паре дају? Оно све паре споља, тако да биће интересантно.

О томе да иза протеста током прошле године стоје америчке службе

- То не знам пошто то и не пратим, могли сте да кажете и да јесу и да нису, остаје да верујем вама на реч. Тражио сам комплетан извештај јер ту има много ствари за друге ентитете. Пажљиво ћемо да проучимо све што је влада Кине објавила. Једино што могу да кажем је да је много тога чудног било, и прошле и ове године, много чудних ствари. Ако ви кажете некоме "2 године нема копања", а ви настављате да инсистирате на томе, чудно је.


Очекујем да Кфор одржи реч, да без сагласја нема отварања моста на Ибру

Председник Вучић изразио је очекивање да представници међународне заједнице и Кфора одрже дату реч и да без сагласја и заједничке воље неће бити отварања моста на Ибру.

"Свакодневно смо на вези са представницима међународне заједнице и Кфора са којима имамо коректну сарадњу. Очекујемо да одрже дату реч, да без сагласја и заједничке воље неће бити отворања моста. Заједничке воље нема, јер дијалог са њима немамо", истакао је Вучић у изјави новинарима у селу Медвеђица код Жагубице.

Он је указао да ће на КиМ, сада када су приштинске власти расписале изборе за 9. фебруар, сада све бити у знаку изборне кампање.

"Сада им је све кампања. Очекујем додатне провокације и проблеме", упозорио је председник Србије.

Вучић је рекао и да верује и нада се да ће Кфор испунити своје обећање, али и примарни задатак у складу са Резолуцијом Савета безбедности УН 1244.


- Биће врло интересантно иако није потпуно транспарентно јер имају тзв. бојлер организације, али видећете огроман новац убачен у нашу земљу, са несумњивим циљем дестабилизације Србије.

Огроман новац уложен у моје рушење

- Никада не потцењујем никога, само немојте ни да прецењујете никога. Огроман новац је уложен у моје рушење, кад је постало јасно да Србија иде путем своје независности и самосталности, не стотине, већ милијарде евра.

- Никад противника не сатерујте у ћошак. То су Британци увек знали како да изведу. Поставите увек некоме излаз, или пацова кад сатерате са све 4 се брани јер нема где да оде. О томе је и Путин причао 2010. да му је најтежа борба била са пацовом. Ја никад своје противнике не остављам у углу. Увек их пустим да се извуку, без плена, али се извуку. А мој отпор за слободарску и успешну Србију и без сатеривања у ћошак биће најжешћи могући.

(Курир)

Председник Вучић: Радујем се сусретув са дивним људима из Браничевског округа

Председник Србије Александар Вучић присуствује манифестацији "ДАни проје и сира" у Медвеђици код Жагубице

  Пред почетак манифестације огласио се и поручио да се радује сусрету с мештанима. 

Радујем се сусрету са дивним људима из Браничевског округа. Знам да их од мог доласка, много више занимају нови путеви - поручио је председник.елог Браничевског округа.

(Курир)

Аутор:
Пошаљите коментар