Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

"НАША ЛИСТА НИЈЕ ИМАЛА С КИМ ДА РАСПРАВЉА О ПРОГРАМУ" Премијер Вучевић: У Новом Саду смо кандидовали пројекат градске болнице, а оно што опозиција ради нема смисла, осим што имају опијеност жељом да се домогну фотеље и градске касе

30.05.2024. 08:05 09:20
Пише:
Извор: Printscreen Pink televizija

Премијер Србије Милош Вучевић говорио је у емисији "Ново јутро", на Пинк телевизији, о предстојећим изборима, кампањи, али и притисцима на Србију.

-Било је специфичности у овој кампањи, опозиција након расписивања избора, пре свега за Град Београд инсистирала да дође до обједињавања на свим локалним самоуправама на том датуму. То је довело до краће и интензивније кампање. За мене је и даље нејасно, нема ту много смисла оно што је опозиција тражила за промене пребивалишта, па су онда имали проблеме са својим кандидатима који су кршили правила која су сами хтели. Прихватили смо све, у циљу да се покаже одговорност према друштву и заједници, да интереси ниједне листе не могу бити изнад државе. Увек размишљате после кампање да ли сте још нешто могли да урадите- рекао је Вучевић и додао да се они свог лидера не стиде и да су врло поносни што он обједињава различите политичке странке којима је Србија изнад страначких интереса.

-Ми смо имали један хендикеп у кампањи, Александар Вучић је био доста одсутан због борбе за националне интересе наше државе. Те теме су изнад избора. Људи на изборима одлучују шта је судбина њихових градова и општина наредне четири године. Ови избори по карактеру имају и национални значај, јер ће две трећине Србије гласати, довољно је рећи три највећа града. Молим да сви људи размисле коме верују да је одговоран и способан да води њихове средине. То нису игре и ствари за тестирање. То нису играчке. Оно што ми је замерка током кампање је да је наша листа имала хендикеп- није имала с ким да расправља о програму. Нема никаквог смисла у томе што раде, осим што имају опијеност жељом да се домогну фотеље и градске касе. Нико од њих није рекао шта би радили с Експом, ови у Новом Саду су против мостова. Ови који су у Ужицу смислили пројекат депоније, сад су против. 

Неће нико правити инциденте, избори ће бити одржани у демократској атмосфери

Он је нагласио да се странци много више мешају у изборе него што народ то може да претпостави те да су учитељи странкама и држе обуке локалним групама грађана.

-Саву Манојловића директно Американци финансирају. Мора да се зна ко кога финансира и какав је интерес да се финансира нека политика. Који је ваш циљ? Ви политички инвестирате у некога, очекујући да тај не слуша грађане Србије већ њега. Они се наводе као да су локалног карактера, а финансирају се из иностранства. Имамо једну групу из Новог Сада коју директно једна америчка агенција води и даје инструкције. Мислите да су хуманитарци, људи из краја, а све су преваре које су лепо упаковане. Мариника Тепић каже нема шансе да победите, а Милош Јованић каже једно, а Ћута каже друго. Политичка конкуренција је да мрзе Вучића. Неће нико правити инциденте, избори ће бити одржани у демократској атмосфери. Грађани ће моћи да бирају своје представнике. 

Не знам каква су опозиција, већина њих је била са мном на власти у граду

Суверенитет и неговање слободарског духа је окупило нашу листу, речи су Вучевића. Он је нагласио да је Србија изнад свих странак и када је угрожена њена слобода, то је позив на уједињавање. 

-Објединили смо листу са заветницима, ПУПС, радикалима, СПС, сви заједно у један блок. Што се тиче исфрустрираности у региону, мислим да Александар Вучић треба да буде поносан што га нападају усташе и џихадисти, јер води одговорну политику. Групе грађана нападају и моју породицу. Лакше је нама који смо у политици, него нашим породицама. Верујем да ће Србија наставити да иде овим путем, да ће грађани изабрати пројекте. Замислите да неко неће мостове у Новом Саду, да неће храм за страдале у рацији или да у Нишу дође покрет који неће хтети да измести пругу. Они су у Новом Саду запалили српску заставу Војводине. То је све политика Динка Грухоњића, Ане Лалић, Бојана Пајтића. Не знам каква су опозиција, већина њих је била са мном на власти у граду. Лажни монархисти секли су топлану, они су мађионичари којима нестану топлане. Они су експерти. Они су са жутима секли топлану. Онда они кажу да се заустави пропадање Новог Сада. Мислим да није пропадао, ми смо уз подршку председника Александра Вучића, Владе Србије и Покрајинске владе довели фабрике, Београд је кренуо да гради метро. Они се у све разумеју и имају необично много времена. Нека се грађани припреме и разумеју да град није играчка да се неко игра и доказује. Немојте да пропустимо шансу за будућност. Ми данас живимо за сутра, не одричући се историје. Сутра је све. Зато смо и кандидовали целу платформу као Београд сутра, Нови Сад сутра, Ваљево сутра. Није у фокусу ни мост, ни пруга, ни метро, све то се ради да грађани сигурније путују, да имају више времена. Они иду брзим возом који је Вучић направио- рекао је Вучевић и додао:

-Људи су најважнији, ми морамо бити фокусирани на разговор са човеком, на пажњу према човеку. У Новом Саду смо кандидовали као велики пројекат питање градске билнице, за то капацитете има ковид болница на Мишелуку. Урадићемо још једно породилиште и изградићемо три моста. Ми их градимо да би људи брже путовали, да би комотније живели. А конкуренција каже отераћемо инвеститоре и мрзимо Вучића. Нек се свако запита шта ће бити сутра ако победе они? Како ћете правити бољи амбијент? Они су писали притужбе против моста некој Дунавској комисији. Замислите, они су пријавили сопствену државу зато што се гради мост. То што је интересантно на друштвеним мрежама не значи да је битно. Верујем у одговорну политику и верујем да је већина грађана озбиљна, зрела.

Време је за нови српски оптимизам

Он је нагласио да Резолуција о Сребреници није ништа добро донела, а Србији се причало да се она доноси у контексту помирења.

-Сада креће мерење чија је суза тежа и уздах гласнији. Сада и ми морамо да тражимо да се исти став заузме и о нашим жртвама. Ви нама причате о геноциду, а нас сте протерали са свих етничких простора.Те приче које нам причају, а ниједан Србин се није вратио у Сарајеву. Ми морамо да разумемо бол Бошњака, али и они морају исто да разумеју шта се Србима десило у подрињском крају, Сарајеву, Јасеновцу, Пагу, Брод на Дрини, један од највећих злочина у Другом светском рату. Није Конаковић достојан да прозива Александра Вучића. Нису иста лига. Али, време је за нови српски оптимизам, када се надвију тамни облаци, та долази нека нова зора. 

Аутор:
Пошаљите коментар