broken clouds
23°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Изборна листа СНС-а до 4. марта

01.02.2016. 21:55 13:33
Пише:

Премијер и председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да ће неке предизборне коалиције за парламентарне изборе бити договорене до 4. марта,

али није прецизирао да ли ће СПО и Нова Србија бити на изборној листи с напредњацима.

Премијер је јуче присуствовао свечаности поводом пробијања тунела „Савинац” на Коридору 11 близу Такова, а одговарајући на новинарска питања, поновио је да се тренутно не бави изборима, и додао да ће странке имати 45 дана кампање да „говоре шта и како желе”. Вучић је додао да неће да замајава народ изборима, и оценио да се многи боре за ту тему само да би могли да врате своје раније привилегије и да „поново буду господари пљачки у земљи, наставе нерад и отимање онога што припада грађанима”.

– Нека грађани гледају све, а народ све одлично види – рекао је Вучић.

Он је нагласио да се ова влада не мери годинама током којих влада, „већ километрима путева које је изградила и које оставља за собом”.

– Путеви значе комуникације, фабрике, посао, нови живот, а ви, путари, сваким новим километром враћате живот у Србију – поручио је премијер, и захвалио радницима који су ангажовани на пробијању тунела и на другим градилиштима у Србији, те замолио да и даље истим темпом граде путеве и подижу мостове. – Потребни сте овој земљи, ви је дижете из мртвих.

Он је подсетио на то колико је Србија људи губила у ратовима и на том и на другим местима те колико их је држава „заобилазила” и занемаривала. По његовим речима, ми више немамо права на смрт, ратове, грешке...

– А најмање имамо права на тапкање у месту, на непомерање себе и Србије – рекао је премијер.

Вучић је истакао га га први пут брине пролеће када је реч о безбедносној ситуацији у региону, због одсуства решења за мигрантску кризу.

Најавио је да ће већ прекосутра боравити у Лондону на конференцији о Сирији те да ће се тамо видети с немачком канцеларком Ангелом Меркел, али и Дејвидом Камеруном и кинеским премијером Ли Кећјангом.

– Верујем да ћу од њих чути и решења која предвиђају за будућност – рекао је премијер, и додао да ће ова влада учинити све да Србију заштити.  Било би добро, каже, када би се избегла нестабилност у региону.

Говорећи о новом закону о платама, Вучић је казао да ће он бити на седници Владе тек кад све буде усаглашено са синдикатима и када и они буду задовољни предложеним решењима. Он је навео да се с многим представницима синдиката већ срео.

– Синдикати ће бити задовољни нацртом закона о платама, с многима сам се срео и разговарао. Тек кад се с њима усагласимо, идемо с нацртом пред Владу, а затим и у Скупштину – поручио је Вучић.  

Говорећи о односима Србије и Хрватске, председник Владе Србије изјавио је да жели добре односе с том суседном земљом.

– Надам се да ће се Срби осећати мање угроженим у Хрватској и надам се да им се неће догађати да им се у центру града скандира „За дом спремни” – рекао је премијер Вучић, истичући да је бирао речи када је то рекао те додао да је уверен у то да ће „превладати разум”.

Подсетио је и на то да је ово година у којој се обележава  75. година од настанка НДХ и стварања усташког логора Јасеновац.

– Србија и Српска ће то да обележавају. То је најстрадалније место било где у свету и мислим да ће то људи разумети, да ће нам се придружити у обележавању да се такви злочини никада не би поновили – напоменуо је премијер Вучић.

А. С.

Славље уз шампањац

Пробијање десне цеви тунела „Савинац” дужине 270 метара на Коридору 11, у близини Такова, премијер Александар Вучић честитао је радницима и у то име отворио шампањац. Пробијањем ове цеви, пробијени су сви тунели на деоници Љиг-Прељина.

На деоници Коридора 11 од Љига до Прељине асфалтирано је 36 километара од укупно 40 километара аутопута у пуном профилу, а у квалитет радова данас се уверио премијер Вучић, који је обишао тај путни правац. Премијер се провозао заједно са новинарима тим аутопутем, а у аутобусу су били и потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић  амбасадор Азербејyана Елдар Хасанов.

Уговорена вредност трунела Савинац је 9,85 милиона евра. Главни извођач радова на тој деоници је фирма Азвирт из Азербејyана, а радови чија је укупна вредност 308 милиона евра финансирају се азербејyанским кредитом од 300 милиона, док је преостали новац обезбедила Србија.

Бесмислице о Синиши Малом

– Медијски наводи да је оф-шор компанија „Бусбy Финанциал Цорп.” с Британских Девичанских острва повезана с градоначелником Београда Синишом Малим су бесмислени – изјавио је јуче премијер Александар Вучић.

Уз поруку да ће свако ко буде кршио закон бити санкционисан и „склоњен с функције”, Вучић је рекао да се до сад наслушао разних прича, од тога да Мали поседује 25 станова у Бугарској, до рекламе СНС-а на ватерполо утакмици, а да се на крају испоставило да не одговарају истини.

– Та прича коју сам прочитао је нешто потпуно бесмислено, нисам имао стрпљења да је прочитам до краја – рекао је Вучић.

Мрежа за истраживање криминала и корупције КРИК јуче је објавила да је још једна оф-шор компанија с Британских Девичанских острва „Busby Финанциал Цорп.” повезана с градоначелником Београда.

 

Аутор:
Пошаљите коментар