clear sky
19°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВУЧИЋ О ПРЕДИЗБОРНОЈ КАМПАЊИ И ДРУГИМ ТЕМАМА: Интереси спољних сила и домаћих тајкуна немају везе са здравим разумом

29.11.2023. 10:30 15:30
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су интереси појединих спољних сила и домаћих тајкуна толики да то нема везе са здравим разумом.

Он је то рекао за ТВ Хепи, говорећи о предизборној кампањи и додао да је битно у кампањи говорити о људима и потребама грађана, а не о томе кроз шта морате да прођете да бисте преживели политичаре у Србији који мисле да имају подршку запада.

Он је казао и да су десетине милиона евра уложене у свргавање власти.

Много стотина милиона евра потрошили су у кампању против власти. Интереси неких спољних сила и домаћих тајкуна су велики, то ће се наставити. Злоупотребили су трагедију у Рибникару, у питању је страшно лицемерје, чак ни саучешће нису упутили. Кампања им се своди само на најбруталније нападе“, навео је Вучић.


Сутра почиње исплата пенизионерима

Вучић је изјавио је да ће сутра почети исплата 20.000 динара помоћи пензионеримна и корисницима социјалне помоћи, а након тога мајкама и очевима средњошколске деце.

Он је за ТВ Хепи рекао да је то лепа мера пред празнике.

"Упркос корони, ратовима, разним кризама, наш јавни дуг је нижи него 2012. године. Задуживали смо се до 2015. године да бисмо исплатили обавезе", рекао је Вучић и напоменуо да је стопа јавног дуга је 51 одсто. 


Држава молила да у Савету родитеља буде Бранко Анђелковић

Вучић је објаснио да је држава упутила молбу и захтев Савету родитеља  Основне Школе "Владислав Рибникар" да Бранко Анђелковић, отац погинуле девојчице Маре, буде представљен у том савету.

Он је навео да има много злоупотреба у вези са трагедијом која се догодила.

"Ја то не гледам, али показали су ми. Дошла је ваљда Милица Стаменковски у програм на Нову С или Н1, ја то и не разликујем, а питање новинарке је било: "Ево видите, ништа држава није урадила за родитеље". Онако најстрашнија, једна патолошка, болесна злоупотреба свега, а то раде све време", навео је Вучић на ТВ Хепи.

Вучић је рекао да му се чини да родитељи убијене деце с правом, мада, како каже, не жели да буде судија и да одлучује, траже одређене ствари за себе и буду представљени у Савету родитеља.

"Ти родитељи су тражили одређене ствари за себе, требало је да буду представљени у савету родитеља. Требало је да буде Бранко Анђелковић, иначе отац погинуле девојчице Маре. И држава Србија је упутила молбу и захтев савету родитеља да прихвате тог човека за члана савета родитеља. Савет родитеља није желео да прихвати ту одлуку", рекао је Вучић на ТВ Хепи.

Он је подсетио да је опозиција "толико бринула" да није ни саучешће изјавила родитељима погинуле деце.

"Не, нису крили: Овај из Г17 плус је то први признао, Алексић. Па је затим признао и Лазовић и сви остали. Њима је било тешко да упуте саучешће. А њихова листа зове се 'Stop насиљу'. Они су водили протесте саосећајући тобоже са родитељима којима ни саучешће нису упутили. Али то је та врста страшног лицемерја", оценио је Вучић.

„Опозиција нема шта да понуди грађанима“

Каже да опозиција нема шта да понуди грађанима.

"Не постоји ни једно обећање, не постоји никакав програм, никакав план. Нисте га видели. План је, кад вас питају за Косово, ви кажете да то није кључно питање. Кад вас питају за санкције Русији, кажу имамо много важније питање. Кад вас питају нешто за Сребреницу, кажу нећемо да се враћамо у прошлост, хоћемо да гледамо у будућност. Тако су научени", рекао је Вучић.


„Земља ће да процвета с Експом“

Вучић је најавио да ће 2028. године бити завршен метро. Навео је и да ће земља да процвета са Експом.

- Биће готов метро, спојићемо возовима аеродром са центром града, спојићемо цео кружни прстен око Београда. Они су урадили нула болница, једина брига је била коме ће да продају биоскопе.

Председник је истакао да држава није играчка и да ће то стално понављати.


Вучић је изјавио да ће се Безбедносно информативна агенција бавити фотографијом која је наводно употребљена за "претњу" једном од кандидата опозиционе листе Ђорђу Микетићу.

"БИА ће се позабавити снимком, јер то није слика већ је направљена издвојено, речено ми је да је то скинуто са снимка, а тај снимак није направљен тајном камером, већ неком, како сам ја добио информацију из БИА, то је снимак направљен из близине. Он је неки свој кућни снимак употребио и он зна одлично ко га је снимао и мислим да ће БИА то показати", рекао је Вучић за ТВ Хепи. 

Председник је додао да је "он једна људска срамота" и да не може да говори о свему што зна.

"Ја не могу да говорим о свему што знам, и срамота је како се понашају", рекао је Вучић.

На оптужбе да "БИА припрема доказе", Вучић је рекао да се не припремају никакви докази, и да постоје ствари о којима је срамота и да се говори.

"Постоје ствари које знамо, срамота да се о таквим стварима и говори, и то нема никакве везе ни са мушко - женским односима, ни са женско - женским ни мушко - мушким и другим односима. Ово што је покушао да подметне сам је снимао", рекао је Вучић. 

 

БОНУС ВИДЕО

Аутор:
Пошаљите коментар
СЕДИ, АЛЕКСАНДРЕ, ДА ТЕ ПОБЕДИМ Вучић објавио видео на ком "одмерава снаге" с нашим најбољим шахистом (ВИДЕО)

СЕДИ, АЛЕКСАНДРЕ, ДА ТЕ ПОБЕДИМ Вучић објавио видео на ком "одмерава снаге" с нашим најбољим шахистом (ВИДЕО)

27.11.2023. 18:48 18:51
(ВИДЕО) СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ ЗБОГ НАШЕ ДЕЦЕ Вучевић: Људи су наша снага, а млади будућност наше отаџбине

(ВИДЕО) СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ ЗБОГ НАШЕ ДЕЦЕ Вучевић: Људи су наша снага, а млади будућност наше отаџбине

27.11.2023. 21:55 22:37
ПОРУКА ПОДРШКЕ ИЗ РЕГИОНА Куманово уз Вучића

ПОРУКА ПОДРШКЕ ИЗ РЕГИОНА Куманово уз Вучића

27.11.2023. 18:42 18:55