ВУЧИЋ У ПРЕПУНОЈ ХАЛИ ЧАИР У НИШУ Њихов план је како ће некога да стрељају, а наш је развој Србије

Изборна листа "Александар Вучић – Ниш" одржала је завршни предизборни скуп.
s
Фото: printscreen TV Pink/ FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ/ bs

Скуп је одржан у Спортској хали "Чаир" у Нишу. Ту су били премијер Милош Вучевић и председница Скупштине Србије Ана Брнабић, затим и високи функционери СНС-а и коалициони партнери. Међу њима су и Никола Селаковић, Горан Весић, Ивица Дачић, Ненад Поповић, Ана Брнабић, Синиша Мали, Јанко Типсаревић, Јелена Танасковић, Маја Поповић, Владимир Орлић, Дубравка Хандановић Ђедовић.

Обраћање председника Александра Вучића

- Даме и господо, драги пријатељи, хвала вам на, тешко је то после Новог Сада и Београда рећи, али, чини ми се, најлепшег дочека у целој Србији. Хвала вам Нишлије.

Фото: TV VESTI PRINTSCREEN

-Ова изборна утакмица је тешка, много тежа и компликованија него што изгледа на први поглед. Иако делују разједињени, биће уједињени само дан након избора. Пожелеће да нас врате у прошлост, да нам фабрике закатанче, а да увек и на сваком месту проналазе кривца у неком другом. Између свих њихових листа нема никакве разлике. Биће уједињени. И данас, када њихови најистакнутији уредници и новинари кажу "Вучић ће да заврши као Чаушеску", само заборављају једну ствар. Да се нисам уплашио. Плашим се само Бога и суда свог народа. Плашим се само вашег мишљења, а не њихове силе. - рекао је Вучић. - 

- Они који кажу како ће да стрељају некога, и то је ваљда подразумевајуће, моје питање је - због чега? Је ли зато што сте сваку фабрику у Нишу уништили и закатанчили. Велика вест за раднике, наставићемо да разговарамо у наредних месец дана како да исплатимо 1.7 милијарди које Досовци и ови који су били на власти нису исплатили. То можемо јер смо направили снажну Србију, јер смо направили нешто о чему они могу само да сањају.

- Људи треба да знају да је одлука у недељу одлука која се тиче и ваших родитеља, деце, браће и сестара. То је важна одлука. То је одлука која има план и програм а њихов план и програм је како ће да нас стрељају и прогоне а наш план и програм тиче се Србије и њеног напретка, а њихов како ће они до фотеље да се дочепају.

Фото: FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ/ bs

Ивица Дачић: Имамо један интерес, то је Србија

-Поштоване Нишлије, даме и господо, браћо и сестре, ја уобичајено кажем "другарице и другови", заустио је Дачић, након чега га је прекинуо долазак председника Републике Србије Александра Вучића, ког је препуна хала "Чаир" дочекала уз громогласан аплауз и овације "Ацо Србине".

-Поштоване даме и господо, јужна Србија је најпатриотскији део Србије. Одавде се увек кретало у борбу за Србију. Одавде је Гвоздени Топлички пук, најодликованија јединица српске војске. Кад год је Србија требало да се брани у свим ратовима, то је увек фигуративно радио југ Србије. Уосталом, зна се одакле су отишли сви косовски јунаци. Али, кад се заврше сви ратови, обично је југ Србије увек био заустављен. Али доласком Вучића показало се да југ Србије није први само у рату, већ и у миру, рекао је Дачић.

- Ми сматрамо да је Косово заувек Србија, да је КиМ саставни део Србије и да ће тако остати, без обзира ко врши окупацију - рекао је Дачић.

- Кад је реч о Републици Српској, то је витални национални, државни приоритет - одбрана Републике Српске. И ако је тешка ситуација и тешко време, треба да се држимо заједно. С друге стране имате опцију која говори да је КиМ изгубљена прича, да је српски народ геноцидан и да је Република Српска геноцидна творевина. Они би да уведу нашу земљу у НАТО и да уведемо санкције Русији и Кини - упозорио је Дачић

- Позивам све бираче да изађу на изборе и да гласају за листу "Александар Вучић - Србија сутра", јер имамо један интерес, а то је Република Србија и њени грађани. Поштовани председниче, пошто сам ја из овог краја, ја ћу овако да завршим свој говор. Желим да поручим свима - "У недељу, ће ги онодима". Ко не зна шта значи - видеће у недељу, завршио је Дачић.

Брнабић: Остаћемо земља слободе као што је Александар Вучић показао у УН

Грађанима се обратила председница Скупштине Србије Ана Брнабић: Свака част Ниш, каква атмосфера. Не сећам се да смо имали митинг који је енергичнији од овога...а ако се по јутру дан познаје...Дајте све од себе у недељу да победимо! Разумели смо визију за Ниш. Мислим да није постојао нико те 2016. године ко је веровао да ћемо ми све то урадити. Није прошло 8 година и ми смо све изградили, и стартап центар и лабораторијску ламелу и научнотехнолошки парк који је један од најлепших и свакако најбољи у овом делу Европе. И ми смо то успели јер смо слушали Ниш.

- Сетите се да су то они људи који су трчали од Брисела до Берлина до Стразбура, да се жале на своју земљу, да цинкаре своју земљу, да траже санкције за своју земљу. Е људи, на то ћемо да одговоримо другог јуна, на то ћемо да кажемо да ће Србија наставити да побеђује, да ће Ниш наставити да побеђује, да ћемо сами да одлучујемо, да ћемо остати земља слободе и непокора као што је Александар Вучић показао у УН - казала је Брнабић.

Фото: FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ/ bs

Вијоре се српске заставе, али и транспаренти са поруком "Ми нисмо геноцидан народ".

Милан Кркобабић, председник ПУПС-а: Србија данас има углед

- Поштовани пријатељи, а не "даме и господо", "другарице и другови", кажем "поштовани пријатељи" јер ми јесмо и остаћемо пријатељи! Кажу људи "што јужније то тужније", а ја кажем "наравно, веома тужно - али за нашу опозицију другог јуна". Што јужније то је веселије, то је искреније и то је лепше - поручио је Кркобабић након чега је уследило скандирање "Ацо Србине". -  Поштовани пријатељи, жао ми је да вас прекинем. Веома често ми, Срби, имамо кратко памћење и брзо заборављање. И најчешће за све што је урађено имамо обичај да кажемо да се подразумева. Заборавили смо да смо некад једва пролазили кроз Грделичку клисуру. Ја кажем - не подразумева се. Кажемо, до "Чачка се иде за сат времена, имамо Клиничке центре у Нишу, ја кажем - не подразумева се! Кажу ми да пензије прате плате и да никад нису билу веће и кажу - подразумева се. Ја кажем - не подразумева се. Сећате се кад је пре 30 година једна пензија била довољна да се купи кутија чаја, и то ко је био брз. Кажу ми да је Србија земља која данас ужива велики углед и која има престиж. Кажу подразумева се, ја кажем - не подразумева се!

Расим Љајић: Остало је да у недељу ставимо печат на победу у Нишу и целој Србији  

- Драги пријатељи, Ниш је три дана пре избора победио. Свака вам част и велико хвала за то што сте дошли. Остало је само да у недељу верификујемо и ставимо печат на победу у Нишу и целој Србији.

Пратио сам изборне кампање и чуо сам једину примедбу коју имају на нашу листу. Они су били много гласни али смо ми били много кориснији и за Србију и за сваког грађанина ове земље.

Фото: FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ/ bs

"Незапосленост у Нишу је била огромна. Данас, 2024. та незапосленост је преполовљена у односу на 2012. годину. Некад је било 14, данас је 28 мотела у Нишу. Број туриста је утростручен. То је реална политика која чини већи стандард свакоме у земљи, али у граду Нишу."

"Ако има било какве дилеме за онога ван ове сале, само погледајте ко је шта урадио за вас, за вашу земљу, за вашу заједницу и ко више може да уради у будућности. Сви већи пројекти су финансирани средствима из буџета Владе Републике Србије. Сви на изборе у недељу! Сви! Не стајемо док не прогласимо велику победу, да би могли да наставимо оно што смо започели. Хвала вам велико и до победе!", поручио је Љајић.

(Курир)

EUR/RSD 117.0403
Најновије вести