"ГРЧКА НИЈЕ ИЗДАЛА САМО ПРИЈАТЕЉСКУ СРБИЈУ НЕГО И ПРАВОСЛАВЉЕ" Новинарка из Атине описала атмосферу након СРАМНОГ ГЛАСАЊА, ниједна политичка партија није подржала потез Бакојани

Гласање грчких парламентараца у Савету Европе у најмању руку је непријатно изненадило све у Србији, да не говоримо о срамном предлогу Доре Бакојани на чију иницијативу је такозвана држава Косово на корак до чланства у СЕ.
Youtube Printscreen/Pixabey.com
Фото: Youtube Printscreen/Pixabey.com

Како су о овом догађају извештавали тамошњи медији гледаоцима јутарњег програма Редакција на Курир телевизији открила је Јасмина Павловић Стаменић, дописница Политике из Грчке.

- Грчки медији прилично лоше гледају на овај потез Доре Бакојани пре свега јер сматрају да је тиме издато православље, а не само пријатељ, да се Грчка конфронтирала не само са Србијом него и са Русијом и тиме је погазила неке традиционалне пријатељске везе. Али као што сте већ рекли у политици нема пријатељства, према томе и Грчка ради и чини све према сопственим интересима, а њени интереси су и Кипар и питање муслиманске мањине у Тракији, тако да и она има пуно својих проблема и зато и не треба очекивати да она може да има чврст став као што га има Шпанија или као што ће га имати Кипар - започела је извештавање Јасмина Павловић Стаменић.

Фото: Kurir TV

Каже да ће упркос бурној реакцији јавности Грчка остати доследна својој спољној политици.

- О томе пишу грчки медији који су оштри у оценама, који кажу да због свих неких својих интереса и оног што је рекла Дора Бакојани, да Грчка долази у ситуацију да се правда пред једним пријатељским народом. Међутим, не треба очекивати да ће Грчка променити свој став који је поновио је премијер Мицотакис и да ће икада признати, званично признати, независност Косова. Она ће увек остати на линији наше политике. Када говоримо о народу и уопште о расположењу политичким партијама, па јасно је то по томе што ниједна политичка партија у Грчкој није подржала овај потез Доре Бакојани, која је, како је то рекла и наша представница и наши званичници, лицимерно изиграла и заборавила оно што је обећавала као услове за улазак Косова у Савет Европе - додала је новинарка.

Kurir.rs

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести