Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДУШАН БАЈАТОВИЋ ЗА ДНЕВНИК Победа у Новом Саду је чиста

05.06.2024. 09:12 09:23
Пише:
Извор: Дневник

Оцењујући локалне изборе народни посланик  и председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић каже да мисли да је победа коалиције „Александар Вучић - Нови Сад сутра“ највећа победа заједничке коалиције.

По његовим речима, у Београду је опозиција била посвађана, сами себи су подметали клипове у точкове из простог разлога  што нема никакав план за државу нити за развој Београда, па ни других градова. Њихов једини програм, каже Бајатовић,  је био да дођу на власт. 

-За разлику од других места, укључујући и Ниш где је група грађана однела много више гласова  него тзв. уједињена опозиција, у Новом Саду су се заиста сви ујединили да победе, и Нови Сад је био њихова централна мета - каже Душан Бајатовић.

Наша политичка понуда  је однела победу не само у Новом Саду, Војводини, него и у Србији

- Требало је да Нови Сад буде нека врста лансирне рампе за стварање нове политичке нестабилности  у Србији. Тог дана су све снаге биле усмерене да се победи  у Новом Саду. Тим је победа коалиције под бројем 1 „Александар Вучић - Нови Сад сутра“ већа. Било је заиста непримерено њихово понашање тог дана, и мислим да је то  био један од разлога њиховог пораза. 

-Победа у Новом Саду је чиста и нико је не доводи у питање и то је најважније. Желим да честитам  свима и захвалим свима који су гласали  за коалицију „Александар Вучић - Нови Сад сутра“ али и свима који јесу гласали за опозицију, али нису пристали на вандалске и нецивилизацијске позиве опозиције да се руши Нови Сад тог дана  јер за то није било никаквог разлога. Ако говоримо о изборима у Војводини, изузимајући места у којима је победио Савез војвођанских Мађара, али који је са нама у коалицији, и то на неки начин припада резултату власти пошто је она била уједињена, имала је јасан економски програм и спољну политику – каже Бајатовић.

Требало је да Нови Сад буде нека врста лансирне рампе за стварање нове политичке нестабилности  у Србији

Напомиње да  су локални избори на којима је опозиција убедљиво изгубила,  имали заправо и национални карактер. То је, по његовом мишљењу  добро, јер ће бити сачувана политичка стабилност, сачувана могућност за нове стране инвестиције којих нема у супротном. 

- На крају крајева, и излазност која није била превелика, показала је да је, ако гледамо резултате из децембра, власт задржала број гласова, нешто је чак и повећала, а опозиција је значајно пала у том смислу.  То је нешто о чему треба да размишљају. Наша политичка понуда  је однела победу не само у Новом Саду, Војводини него и у Србији. На биралишта је изашло две трећине грађана с правом гласа и у тим условима више од 50 одсто њих  је гласало за коалицију окупљену око СНС-а - закључује Душан Бајатовић.

Агресија не пролази

Вандализам, антицивилизацијско, агресивно понашање је  показало њихово право лице. Ако је то била коалиција „Србија против насиља“, појачана са претпостављам логично, али  политички неморално,  Новим ДСС-ом и Чанковом Лигом социјалдемократа, не знам како то све иде  у исти политички кош- каже Бајатовић и додаје: „Агресија на улицама,  покушај да се ломи, удара, нападају породице, подносе кривичне пријаве без покрића, и све друго што се дешавало тог дана у Новом Саду, није помогло опозицији на путу до циља”.  

З. Мл.

 

Аутор:
Пошаљите коментар
ВУЧЕВИЋ И ДАЧИЋ: Спремност за наставак сарадње СНС и СПС! Подршка председнику Србије У ОДБРАНИ државних и националних интереса (ФОТО)

ВУЧЕВИЋ И ДАЧИЋ: Спремност за наставак сарадње СНС и СПС! Подршка председнику Србије У ОДБРАНИ државних и националних интереса (ФОТО)

09.03.2024. 13:39 13:43
УБЕДЉИВА ПОБЕДА У НОВОМ САДУ Коалиција окупљена око напредњака добила 53% гласова, дупло више од удружене опозиције СНС ОСВАЈА 45 МАНДАТА У ГРАДСКОМ ПАРЛАМЕНТУ

УБЕДЉИВА ПОБЕДА У НОВОМ САДУ Коалиција окупљена око напредњака добила 53% гласова, дупло више од удружене опозиције СНС ОСВАЈА 45 МАНДАТА У ГРАДСКОМ ПАРЛАМЕНТУ

02.06.2024. 21:37 21:49