Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЂУРЂЕВ: Састанак Вучића и Столтенберга је изузетно важан, али битнија је одлука о ЗАБРАНИ извожења нашег војног наоружања, како би се наша војска ОСНАЖИЛА

22.07.2023. 17:04 17:10
Пише:
Извор: Приватна архива

Председник Српске лиге и народни посланик Александар Ђурђев истакао је за ''Ново викенд јутро'' ТВ Пинк да се саставни део политике, дипломатије и односа, састоји из доброг лобирања које је од изузетне важности. Он се дотакао и састанка председника Србије са генералним секретаром НАТО-а, оценивши га изузетно важним.

- Било би добро да се нађу институције које би израчунале колики је новца уложено да шиптари направе независно Косово без Срба - рекао је Ђурђев и додао:

- То су огромне цифре које ми јако тешко можемо да сустигнемо. То нису само лобистичке агенције, ту су и маркентишке агенције... Навео бих пример: Један период је у Вашингтону СПЦ имала канцеларију за КиМ. Трудили су се да нађу људе који би лобирали, и месецима су се трудили да дођу до најбољег лобисте, и нашли су га после дужег времена... Када су се срели, они су рекли да су га дуго чекали и није у реду, а он их је прекинуо и рекао да су Срби директно, за његову фамилију много урадили, јер су их спасили од нациста, и да данас он не би постојао да није било Срба. Међутим, није питање шта су Срби раније учинили за Јевреје или било кога, него што сада не могу ништа да ураде. То јесте, суштинско национално питање је шта Срби сада могу да ураде за себе и своју државу и за друге са којима треба да буду партнери и савезници - додао је Ђурђев и наставио:

- Међутим видели смо да су су Шиптари и Турци мимо Америке и НАТО направили договор и те људе испоручили назад у Турску. Хоћу да кажем да је једна катергорија наднационално интереси наднационалних организација као што су НАТО, КФОР или Евроспка унија, а друга категорија је национални интерес Немачке или Турске и осталих држава који имају своје интересе на територији Косова и Метохије - казао је Ђурђев.

Коментаришући састанак Вучића и Столтенберга, Ђурђев каже да тај састанак, као један од важних резултата има за циљ да је Куртију послата јасна порука.

- Курти треба да буде свестан да НАТО не подржава све његове потезе. НАТО је једна категорија, а друга категорија су појединачне земље Запада које раде са Куртијем - каже он

Према речим Ђурђева, значајније од састанка је одлука коју је Србија донела, недељу дана раније.

- Када је био покушај државног удара у Турској, они су покушали да нађу спас на Косову, због удела НАТО, међутим, знамо да су се после вратили... Значајније од састанка је одлика коју је Србија донела, недељу дана раније. То је да се производња војног наоружања забрани извозити, већ да се наша војска оснажује - рекао је Ђурђев.

- То је да се производња војног наоружања забрани извозити, већ да се наша војска оснажује - рекао је Ђурђев.

Како је Ђурђев навео, дуже време у Србији делује суперћелијско антидржавно деловање опозиционих актера, а међу њима је и Мариника Тепић.

- Ја бих ту додао и Зорану Михајловић. Она је рекла да путеви и пруге немају везе са Вучићем, него су то радили стручни људи. Ја бих подсетио да су и за време prеthodnе власти постојали стручни људи, али се никада ништа није радило. То је политичка изјава ван памети, која има за циљ да наруши Србију - рекао је Ђурђев.

Како је навео, никада није била опредељена политичка воља да се путеви и саобраћајнице ураде.

Саша Миловановић, директор Српског Телеграфа каже да је одавно пракса да Курти малтретира српски народ.

- У Швајцарској постоји албанска заједница која од својих прихода део мора да даје Куртију. Знамо да је Косово црна рупа Европе, где има највише криминала. Део новца се користи све време. То се дешава у континуитету - рекао је он.

Како каже, јако је тешко сустићи све то, иако је Србија урадила много на напретку.

- Имали смо једнострано проглашену државу која пола света не признаје, а ова Вучићева политика је то променила. Увек је интересантно када слушамо опозицију. Није Бошко повукао 28 признањја, него Вучић - додао је Миловановић.

Драматично се променило српско лобирање, и то је сада и више него добро, то видимо и на порталима Америке, навео је Миловановић.

(Pink.rs)

Аутор:
Пошаљите коментар