ЦИЉ НЕПРИЈАТЕЉА СРБИЈЕ ЈЕСТЕ СЛАМАЊЕ СРПСКЕ ДРЖАВЕ Шеф државе Александар Вучић, његова породица и најближи сарадници, попут министра Вучевића на мети Куртија јер бране Србију и међународно право

„Треба да се зна и памти да је ђенерал Јанковић уписао границе Србије на мапи света. Да је његова слмавна Трећа армија 1912. године, летећи у заносу ка својој, ка нашој колевци Косову и Метохији, уписала гранични камен наше отаџбине, од Бога дат и од предака остављен. Тамо је граница наше јужне покрајине, код насеља Ђенерал Јанковић, призната по свим нормама међународног јавног права и призната по праву морала и од Бога датог. Овај споменик треба да служи да се тога не стидимо и да то памтимо.“ Управо у овим речима, које је изговорио потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, откривајући споменик генералу Божидару Јанковићу, ослободиоцу Косова и Метохије, треба тражити разлоге зашто је Аљбин Курти своје лажи и клевете усмерио баш ка министру војном, као што то непрастано чини и према председнику Србије Александру Вучићу. Јер добро зна да иза тих речи стоје дела и спремност да се делује.
Милош Вучевић
Фото: Printscreen Instagram milosvucevic/Ilustracija

Курти као млад био гласноговорник терористичке ОВК

Циљ непријатеља Србије које, поред неких режима и политичких елита страних држава, чине и међународне криминалне банде, терористичке и екстреместичке организације, јесте сламање српске државе. Њен опоравак и развој од 2012. године их посебно забрињава, јер није под њиховом контролом и у њиховој служби. Аљбин Курти, као главно јавно лице и политички експонент ових групација суштински обавља исту функцију коју је вршио и као млади гласноговорник терористичке ОВК. Увек су мета они који бране Србију, у првом реду шеф државе Александар Вучић, његова породица, а затим и његови најближи сарадници, попут министра Вучевића, који деле исту чврсту вољу и посвећеност одбрани српског народа, државе и међународног права.

Свечља клевета Војску Србије и државно руководство

Курти је још почетком октобра, преко свог главног сарадника у терорисању Срба, Џељаља Свечље, пласирао клевете и нападе против Војске Србије и државног руководства. Након што је добио снажан одговор од министра Вучевића и генерала Мојсиловића, који га је потпуно раскринкао пред међународном
јавношћу, онемогућен је у кварењу сарадње наше војске и КФОР-а. Доследан свом екстремизму, Курти је одлучио да овај пут лично, у време када се Србија сећа ослобођења Косова и Метохије 1912. године, понови клевете на рачун Милоша Вучевића, бестидније него икад до сад.

Сраман покушај криминализовања Вучевића

Фото: Printscreen Instagram milosvucevic

Полазећи од себе и криминалних кланова који владају лажном парадржавном творевином званом „Република Косова“ он криминализује председника највеће странке у историји Србије, угледног адвоката, породичног човека и истинског представника српске политичке елите. Кроз блато својих лажи провлачи и име Новог Сада, на чијем челу је министар Вучевић био чак рекордна три мандата и који је у том периоду постао Европска престоница културе. Сваки овакав напад је орден за Српску Атину и Милоша Вучевића! Кога непријатељ напада, тога народ слави, јер зна да се бори, јер је чињеница да је исти дан Курти на друштвеним мрежама изнео низ лажи о ослободиоцима Косова и Метохије, мајору Војиславу Танкосићу и
генералу Божидару Јанковићу. Није случајно што је министар Вучевић, такође истог дана, открио споменик управо командату Треће армије која је 1912. ослободила Приштину, док је славном четничком борцу за слободу Старе Србије бисту открио још 2021. године у Танкосићеву.

Куртију главна мета државни врх Србије

Аљбин Курти жели прогон, не само српског народа који данас живи на Косову и Метохији, већ се обрачунава и са нашим славним победама, клевеће и криминализује нашу Цркву, наше славне војсковђе и јунаке, чије је чојство било  познато целом свету. Зато му је главна мета државни врх Србије, који чува сећање на српска ослобођења и који се грчевито бори против ревизионизма и новог ропства нашег народа и наших светиња. Дужност је сваког свесног Србина и грађанина да се томе супротстави и буде уз своју државу и оне који је бране.

Фото: Printscreen YouTube RTV Yu Eco

Сава Стамболић, аналитичар

EUR/RSD 117.0371
Најновије вести