clear sky
14°C
22.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Сукоби не “тресу” владу, министри да се не свађају преко медија

30.09.2017. 12:04 14:25
Пише:
Извор: Tanjug (video)

КОЦЕЉЕВА: Сукоб на релацији Зорана Михајловић - Покрет социјалиста не “дрма” владу, а размирице су нормална ствар, каже премијерка Ана Брнабић, наводећи да чланове њеног кабинета чекају озбиљне ствари и да не треба губити време на такве ситуације. 

На питање да ли ће сменити министра одбране Алекандра Вулина због афере у вези с куповином стана, премијерка је рекла да неће то коментарисати у јавности и да су то ствари о којима влада одлучује.

Не желим да радим под притиском, дакле, притисак медија или било који други притисак свакако неће да убрза ни нечију смену ни нечије ангажовање, рекла је Брнабић. 

Она је рекла да има лично мишљење о случају који се појавио у медијима, а да је званичан већ изнела.

Поновила је да разуме емотивну реакцију Покрета социјалиста, јер је и она имала такву реакцију када је Крик објавио податке који се тичу ње, додајући да објављивање имовине њене мајке није имало везе са њеним преузимањем функције у влади. 

И сама се, каже, залаже за то да се провера имовине прошири на чланове породице, али подсећа да то сада није случај.

У сваком случају, када је реч о стану министра одбране, сматра да све треба да се истражи и да државне иснтитуције морају да буду јаке и независне. 

Поновила је да се не слаже са реториком коју су користили у Покрету социјалиста у одговору Зорани Михајловић, истичући да таква реторика није добра за друштво. 

Да ли бих волела да се два министра не свађају преко медија? Асполутно бих волела и разговараћу са њима о томе. Већ сам разговарала, а мислим да грађане треба да занимају резултати рада, рекла је Брнабић. 

Раније данас, премијерка је најавила  да ће 14. октобра на конференцији за новинаре представити резултате рада Владе Србије у првих сто дана рада.  

Истакла је и да је у првих месец дана била забринута, али да је данас задовољна оним што је урађено. 

Детаљније ће о томе, каже, половином октобра, али је већ сад јасно да је урађено јако пуно, иако је њен кабинет кренуо са радом у доста тешким околностима, будући да је тада био штрајк у Фијату, протест малинара.

То смо решили, стабилизовали смо се, и кренули смо храбро напред у континуитету са prеthodnom владом, рекла је Брнабић. 


Који се то новинари плаше да кажу?

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да није видела да се новинари плаше да кажу “било шта” о њој лично, Влади Србије или председнику Србије, позивајући се и на прес клипинге које редовно добија. 

Знате како ја знам да је четвртак? Тако што кад устанем ујутру стиже ми клипинг и тај клипинг изгледа овако: негативан клипинг, негативан клипинг, негативан клипинг... Ја онда знам да је четвртак и да су изашли недељници, рекла је Брнабић на питања новинара о слободи медија и акцији појединих медија и невладиних организација “Стоп медијском мраку” и додала: 

Нисам никад видела да се неко уплашио да каже шта год је хтео и о мени лично и о влади и о председнику Републике. 

Брнабић је рекла да је видела “негативне клипинге” и кад је реч о телевизијама, Н1 и РТС, на пример.

На додатно питање зар јој није чудно да је реч о само две телевизије, Брнабић је узвратила:

Је`л ви мене питате да ли се новинари овде плаше да кажу нешто против владе? Па, чекајте, који новинари? Који новинари, Време, НИН, КРИК, Курир, Данас, Н1...? Који новинари се плаше да кажу нешто против владе?.

А на опаску да су то вероватно новинари медија које није споменула, премијерка је замолила да се не замењују тезе и приметила да такви медији мисле да влада ради добро свој посао. 


Премијерка је изјавила и да је простор за раст плата нешто већи него што то процењује Фискални савет.

Брнабић је такође најавила да ће влада ускоро објавити за колико процената ће бити повећане зараде.

Верујем да имамо мало више простора, али разговараћемо и са њима, рекла је Брнабић новинарима у Коцељеви, уочи отварања Фестивала зимнице, и подсетила да влада ни раније није увек у свему имала потпуно разумевање Фискалног савета Србије.

Брнабић је истакла да је влада до сада показала да је довољно одговорна да доноси одлуке које неће угрозити фискалну стабилност у Србији.

Наводећи да је Фискални савет конзервативан и строг, Брнабић је рекла да је добро што је такав јер дају простор да “можемо да се држимо у балансу”.  

Аутор:
Пошаљите коментар