Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Брнабић о изборним резултатима: ГРАЂАНИ НАГРАДИЛИ БОРБУ ВУЧИЋА за заштиту националних интереса

06.06.2024. 23:58 00:01
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

БЕОГРАД: Повереница Српске напредне странке (СНС) за Београд Ана Брнабић рекла је вечерас да је коалициокупљена око СНС остварила историјски успех на локалним изборима одржаним 2. јуна и оценила да су грађани Србије на тај начин пре свега наградили политику и борбу председника Србије Александра Вучића који се последњих месеци није бавио кампањом, већ заштитом националних интереса.

Брнабић је за ТВ Јуроњуз рекла да победа листе "Александар Вучић - Београд сутра" није неочекивана, да је СНС на томе много радио, али не од децембра прошле године већ свих prеthodnih година.

Ми имамо развијену инфраструктуру. Имамо сигурне гласове, оно што они називају паралелним бирачким списковима из неког разлога. То никакве везе нема са бирачким списковима. Разговорамо са људима, сви радимо на терену. Ја сам поносна што сам члан СНС у којој не раде на терену само активисти или људи из местних одбора, већ сви функционери, чланови председништва, министри, рекла је Брнабић.

Она је оценила да је резултат коалиције окупљене око СНС-а у београдским централним општинама бољи него у децембру.

Када погледате апсолутни број гласова који смо ми добили у односу на излазност, то је невероватан успех, рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла да ће власт у Београду бити формирана у законским роковима и да се надам се да ће то бити учињено што пре, јер је под привременом управом и у стању привременог финансирања од краја октобра прошле године.

Упитана да ли ће кандидат листе "Александар Вучић - Београд сутра" за градоначелника Београда, Александар Шапић, бити изабран за првог човека престонице, Брнабић наглашава да нема разлога да сумња у то јер је он први на листи.

Када је у питању Ниш, Брнабић наводи да очекује да ће ситуација бити решена у најбржем могућем року и додаје да верује да ће листа "Александар Вучић - Ниш сутра" обезбедити већину у том граду.

Ја не видим уопште шта је тамо спорно. Ви имате бирачке одборе који су од самог отварања бирачких места присутни и контролишу процес гласања. Када се затвори бирачко место, они броје листиће, праве записнике, сви потписују записнике и бирачки одбор предаје те записнике изборној комисији, рекла је Брнабић.

Брнабић је навела да су представници опозиције у Нишу како је рекла имали велику већину у бирачким одборима.

Ви имате десет пута више људи који контролишу све што се дешава на бирачком месту. Када се бирачко место затвори, контролишу сваки глас да је добро пребројан, да је добро унесен записник, потпишу записник и предају изборној комисији, рекла је Брнабић.

На питање да ли се може десити да у Нишу дође до понављања избора, Брнабић је одговорила да не зна.

Додала је да је и у Новом Саду очекивала победу, али да није очекивала 53 одсто освојених гласова.

То су невероватни резултати. Ми имамо у великом броју локалних самоуправа па и преко 70 одсто подршке. То је историјски, и ја не мислим да ће се овакви резултати икада више у историји политике Србије поновити, рекла је Брнабић.

Она је додала да је у Чачку листа "Александар Вучић - Чачак сутра" освојила више од 50 одсто гласова и да су то резултати о којима све политичке странке на свету сањају.

Брнабић је изразила разочарање због понашања дела опозиције током изборног дана, зато што су, како је навела, ''јурили људе на улици, упадали у кол центре и хтели да их бију'', додајући да је дан уочи избора звала један део опозиционих лидера и пожелела им срећу.

Мислила сам да је то фер и океј, пожелела сам нама свима миран и достојанствен дан, зато што је то опет негде слика Србије. И рекла сам њима и организацијама цивилног друштва које су посматрале изборе да им стојим на располагању у сваком тренутку, уколико дође до било каквих проблема, уколико имају било шта што њима делује да је некоректно, или су забринути око неких ствари, па укључујући и кол центре, да ме позову, да помогну нама свима, да заједно изгурамо да то буде миран изборни дан. Нису ме позвали, али су јурили људе по улицама да их бију. И онда ви треба да седнете и да разговарате, рекла је Брнабић.

Аутор:
Пошаљите коментар
Вучинић: Победа СНС-а ће бити убедљива, опозиција нека провери са својим шефовима и Прогласом ко исписује графите о бојкоту избора

Вучинић: Победа СНС-а ће бити убедљива, опозиција нека провери са својим шефовима и Прогласом ко исписује графите о бојкоту избора

11.05.2024. 17:38 17:45