Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Тајландски сладолед осваја Новосађане

27.05.2017. 18:35 18:38
Пише:
Фото: Дневник (Радивој Хаџић)

Сладокусци, авантуристи и сви они који су спремни да пробају нешто ново, имали су прилику на Тргу слободе да уживају у укусима тајландског сладоледа. „Ице лаб” sladolеyinica у понуди има „периодни систем” с око 30 различитих укуса ледене посластице на тајландски начин, а цена порције је од 190 до 240 динара.

Да су добра идеја и квалитетан производ одличан рецепт за успех, као и да су Новосађани спремни да прихвате нешто ново, потврдила је и прича двојице колега, Филипа и Александра, а „Ајс леб” с тајландским сладоледом је до краја месеца на Тргу слободе, а после тога ће се „Ледена лабораторија” преселити на Штранд.

Филип Цицовић, власник „Лабораторије” дошао је на идеју да с колегом с факултета Александром Црепоњом у Новом Саду прави и продаје тајландски сладолед. Филип је доста путовао, био је у Индонезији, а живео је и на Балију. Тамо је видео како се тајландски сладолед прави и одлучио да Новосађанима понуди нешто ново па је отворио „Ајс леб”.

И ако сте на сам помен сладоледа помислили на кугле у корнету или стакленој посуди, дозволите да вас разуверимо. Испред ваших очију, веште руке мајстора направиће прави ледени ужитак у облику ролница. Тајландски сладолед припрема се на леденој плочи која се смрзава до минус 35 степени Целзијусових. Шлаг смеса се пролије на хладне плоче, додају се састојци које купци одаберу, а затим се та смеса испред вас сецка, развлачи и на крају обликује у ролнице. Интересантно је да је машина с расхладним плочама прилагођена азијском тржишту, где су људи ипак нижи, па су је, како нам је Александар Црепоња рекао, морали подићи и прилагодити својој висини.

Док је припремао ролнице сладоледа, Александар нам је објаснио да су комбинације укуса прилагођене нашем поднебљу јер се, како каже, у Азији комбинују укуси на које ми и нисмо баш навикли.

Ј. Вукашиновић

Пише:
Пошаљите коментар