Можете и сутра да свратите
(ФОТО) Замирисала домаћа кухињица из Лиманског парка ОТВОРЕНИ ОСМИ "УКУСИ ВОЈВОДИНЕ” Два дана ПРАЗНИКА за ГУРМАНЕ и ХЕДОНИСТЕ Ево у чему уживају све генерације
Осмо издање гастрономског спектакла “Укуси Војводине”, које окупља више од стотину излагача домаће хране и пића ових крајева, отворено је у Лиманском парку.
Манифестација се одржава данас и сутра од 12 до 20 часова, а осим мисије неговања и промоције војвођанских производа и ресторана који припремају храну по старим рецептурама, у овој оази хране посетиоце очекује добра музика, као и занимљиве кулинарске радионице.
Сви имају прилику да пробају и купе разне војвођанске специјалитете, од кулена и шунке, кобасица, свих врста домаћег сира, до перкелта, фиш паприкаша, домаћих резанаца, а не изостају ни посластице, попут штрудли, куглофа и многих других укуса који подсећају на детињство.
Кад је реч о пићу, посетиоци могу да се засладе домаћим соковима, али и да се заљуте добром ракијом, расхладе се уз домаће вино или крафт пиво. У избору је за свакога по нешто.
Пратећи програм овогодишњег фестивала чине едукативне радионице, којих ће бити укупно шест. Посетиоци имају прилику да учествују у радионици крафт пива, винској радионици, радионици прављења домаћег хлеба, штрудли и кобасица, али и да сазнају нешто више о породичним винаријама из околине Новог Сада уз промоцију Новосадског винског пута.
За музички програм задужен је Александар Дујин, а Лиманским парком чуће се и звуци тамбуре, џез, евергрин, филмска музика, домаћи и страни поп и рок.
За најмлађе Дечји сокак ове године носи тему “Жућкасто, жуће, жуто, најжуће”. Уз уигране васпитаче, малишани осликају сунцокрет, уче да праве оброке од пшенице са подручја Војводине, месе хлеб и учествују у традиционалним играма попут прескакања вијаче, ластиша и трке у џаковима.
Као и прошле године, током оба дана ту је и фестивал у фестивалу, јер Удружење “Бели витезови” промовише Српске витешке игре.
Текст и фото: Б. Павковић