Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Испред Променаде десет дана традиције, културе и укуса седам земаља

26.10.2022. 10:06 10:08
Пише:
Фото: Dnevnik.rs

НОВИ САД: Фестивал националних кухиња „Тасте оф Планет“, у оквиру којег ће бити представљено више националних кухиња и разноврсних укуса, као и богат културно-уметнички програм, отворен је јуче на платоу испред Тржног центра "Променада".

Манифестација ће трајати до понедељка, 31. октобра, а своју националну кухињу представиће Кореја, Словачка, Индонезија, Иран, Хрватска, Јерменија и Турска. Посетиоци ће сваког дана имати прилику бесплатно да дегустирају специјалитете, упознају обичаје тих седам земаља, уживају у богатом културно-уметничком програму, као и да купе сувенире и рукотворине карактеристичне за разноврсну војвођанску понуду. Фестивал је отворен представљањем националне кухиње Србије, уз културно-уметнички програм Удружења “Фолклорика”.

- Војводина је препуна различитости, а оно што ову манифестацију разликује од осталих јесте чињеница да Војводина увиђа сличности - истакао је подсекретар Покрајинског секретаријата за привреду и туризам Славољуб Арсенијевић. - У оквиру ове манифестације имамо прилику да сазнамо ко на који начин нешто спрема, а онда ћемо схватити колико смо ми део целе приче. Сувише је ово мало тржиште и за привреду и за туризам, па и за гастро туризам да би се могло рећи да је то нешто што нудимо. Ово је један сплет различитих кухиња и укуса, и они који знају за манифестацију, знају да ће овде сваки дан моћи да пробају храну карактеристичну за одређену земљу и да могу да нађу нешто другачије и боље.

Фестивал националне кухиње “Тасте оф Планет” организовало је Удружење “The Бест Фест”, у сарадњи са компанијом “Цолор Медиа Communications”, уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

Текст и фото: Б. Павковић

Пише:
Пошаљите коментар