Дотерајте линију за само две недеље ХЕЉДА И КЕФИР ТОПЕ КИЛОГРАМЕ КО ОД ШАЛЕ Смршајте и сачувајте здравље
Кефир је одавно стекао славу као природна храна најдуговечнијих људи са Кавказа. Многи га с разлогом називају еликсиром дуговечности и здравља.
Када тај млечни производ комбинујете са хељдом, у организам уносите бројне витамине и минерале, а притом ваши килограми лако и брзо нестају.
Не само да ћете елиминисати вишак масног ткива, већ ћете и унапредити своје здравље.
Осим што је погодна и за особе осетљиве на глутен, хељда је богата бројним нутријентима и антиоксидансима. Између осталог, садржи витамине Б, Е и К, минерале као што су калијум, калцијум, магнезијум, манган, гвожђе, бакар, фосфор и цинк, као и аминокиселине (све есенцијалне аминокиселине).
Иако сте вероватно навикли на кувану хељду, у овом случају реч је о сировим зрнима која током ноћи набубре у кефиру.
Таква хељда је изузетно хранљива, али нећете погрешити ни ако конзумирате кувану хељду.
За најбоље резултате, важно је да редовно, сваког дана, током две недеље, конзумирате ове две намирнице према доле наведеном рецепту.
Такође, ако сте у могућности, уместо куповног, боље је да користите домаћи кефир који можете сами припремити код куће.
Хељда и кефир – рецепт за здрав губитак килограма
Припрема доручка и вечере:
Увече, у шољу кефира додајте једну кашику сирове хељде и оставите да одстоји до јутра.
Ујутру ће ваш здрав доручак од кефира и хељде бити спреман за конзумацију (једите га на празан стомак). Препоручује се да након тога четири сата ништа не једете.
Одмах после доручка поново додајте кашику хељде у шољу кефира и оставите да одстоји до вечере. То ће бити ваш вечерњи оброк.
Током дана можете појести мало сезонског воћа и поврћа.
Пијте довољно течности. Избегавајте со, као и бели шећер и друге заслађиваче.
Ако не можете да једете сирову хељду, скувајте је према упутству на паковању, па је потом помешајте с кефиром.
Добробити хељде и кефира за витку линију и здравље
1. Одлично чисте црева и подстичу варење
Ферментисани млечни производ кефир садржи више од 20 различитих корисних микроорганизама.
Захваљујући томе, нормализује цревну микрофлору и побољшава рад дигестивног система.
Како подстиче перисталтику црева, кефир помаже и чишћењу организма од токсина и отпадних материја, што на крају доприноси мршављењу.
Ова здрава комбинација такође чисти крв од токсина.
2. Хељда подстиче обнову ћелија јетре и побољшава функцију овог важног органа
Такође утиче и на бољи рад бубрега и панкреаса.
3. Помаже у здравом губитку килограма
Хељда садржи сложене угљене хидрате, који дају дуготрајан осећај ситости.
Захваљујући томе, избегавате честе нападе глади, што вам сигурно помаже у губитку килограма на здрав начин.
Ове две намирнице такође доприносе елиминацији вишка течности из организма и смањењу отока.
Редовном конзумацијом можете изгубити и више од четири килограма за две недеље.
4. Одличне су за срце и крвне судове
Ако патите од високог крвног притиска, хељда и кефир ће вам помоћи да га снизите.
На тај начин штитите срце и крвне судове.
Ова комбинација у исхрани помоћи ће и особама које имају проблема са анемијом или слабошћу, због богатства гвожђа и подстицања стварања хемоглобина.
5. Помаже у превенцији дијабетеса
Хељда и кефир су богати магнезијумом и калцијумом, што помаже нормализацији метаболизма угљених хидрата.
Имају низак гликемијски индекс, што значи да спречавају нагле скокове шећера у крви.
Зато су ове намирнице идеалне за особе које имају повећан ризик од дијабетеса типа 2.
6. Сјајни су за кожу, косу и нокте
Хељда је богата лизином – аминокиселином која је важан састојак колагена и кератина, и тиме доприноси здрављу коже и одржавању младоликог изгледа.
Захваљујући бројним нутријентима, ова псеудо-житарица јача нокте и косу.