Doterajte liniju za samo dve nedelje HELJDA I KEFIR TOPE KILOGRAME KO OD ŠALE Smršajte i sačuvajte zdravlje
Kefir je odavno stekao slavu kao prirodna hrana najdugovečnijih ljudi sa Kavkaza. Mnogi ga s razlogom nazivaju eliksirom dugovečnosti i zdravlja.
Kada taj mlečni proizvod kombinujete sa heljdom, u organizam unosite brojne vitamine i minerale, a pritom vaši kilogrami lako i brzo nestaju.
Ne samo da ćete eliminisati višak masnog tkiva, već ćete i unaprediti svoje zdravlje.
Osim što je pogodna i za osobe osetljive na gluten, heljda je bogata brojnim nutrijentima i antioksidansima. Između ostalog, sadrži vitamine B, E i K, minerale kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, mangan, gvožđe, bakar, fosfor i cink, kao i aminokiseline (sve esencijalne aminokiseline).
Iako ste verovatno navikli na kuvanu heljdu, u ovom slučaju reč je o sirovim zrnima koja tokom noći nabubre u kefiru.
Takva heljda je izuzetno hranljiva, ali nećete pogrešiti ni ako konzumirate kuvanu heljdu.
Za najbolje rezultate, važno je da redovno, svakog dana, tokom dve nedelje, konzumirate ove dve namirnice prema dole navedenom receptu.
Takođe, ako ste u mogućnosti, umesto kupovnog, bolje je da koristite domaći kefir koji možete sami pripremiti kod kuće.
Heljda i kefir – recept za zdrav gubitak kilograma
Priprema doručka i večere:
Uveče, u šolju kefira dodajte jednu kašiku sirove heljde i ostavite da odstoji do jutra.
Ujutru će vaš zdrav doručak od kefira i heljde biti spreman za konzumaciju (jedite ga na prazan stomak). Preporučuje se da nakon toga četiri sata ništa ne jedete.
Odmah posle doručka ponovo dodajte kašiku heljde u šolju kefira i ostavite da odstoji do večere. To će biti vaš večernji obrok.
Tokom dana možete pojesti malo sezonskog voća i povrća.
Pijte dovoljno tečnosti. Izbegavajte so, kao i beli šećer i druge zaslađivače.
Ako ne možete da jedete sirovu heljdu, skuvajte je prema uputstvu na pakovanju, pa je potom pomešajte s kefirom.
Dobrobiti heljde i kefira za vitku liniju i zdravlje
1. Odlično čiste creva i podstiču varenje
Fermentisani mlečni proizvod kefir sadrži više od 20 različitih korisnih mikroorganizama.
Zahvaljujući tome, normalizuje crevnu mikrofloru i poboljšava rad digestivnog sistema.
Kako podstiče peristaltiku creva, kefir pomaže i čišćenju organizma od toksina i otpadnih materija, što na kraju doprinosi mršavljenju.
Ova zdrava kombinacija takođe čisti krv od toksina.
2. Heljda podstiče obnovu ćelija jetre i poboljšava funkciju ovog važnog organa
Takođe utiče i na bolji rad bubrega i pankreasa.
3. Pomaže u zdravom gubitku kilograma
Heljda sadrži složene ugljene hidrate, koji daju dugotrajan osećaj sitosti.
Zahvaljujući tome, izbegavate česte napade gladi, što vam sigurno pomaže u gubitku kilograma na zdrav način.
Ove dve namirnice takođe doprinose eliminaciji viška tečnosti iz organizma i smanjenju otoka.
Redovnom konzumacijom možete izgubiti i više od četiri kilograma za dve nedelje.
4. Odlične su za srce i krvne sudove
Ako patite od visokog krvnog pritiska, heljda i kefir će vam pomoći da ga snizite.
Na taj način štitite srce i krvne sudove.
Ova kombinacija u ishrani pomoći će i osobama koje imaju problema sa anemijom ili slabošću, zbog bogatstva gvožđa i podsticanja stvaranja hemoglobina.
5. Pomaže u prevenciji dijabetesa
Heljda i kefir su bogati magnezijumom i kalcijumom, što pomaže normalizaciji metabolizma ugljenih hidrata.
Imaju nizak glikemijski indeks, što znači da sprečavaju nagle skokove šećera u krvi.
Zato su ove namirnice idealne za osobe koje imaju povećan rizik od dijabetesa tipa 2.
6. Sjajni su za kožu, kosu i nokte
Heljda je bogata lizinom – aminokiselinom koja je važan sastojak kolagena i keratina, i time doprinosi zdravlju kože i održavanju mladolikog izgleda.
Zahvaljujući brojnim nutrijentima, ova pseudo-žitarica jača nokte i kosu.