(ВИДЕО) ТОЛИКО ЈЕ УКУСНА ДА СВИ ХOЋЕ ЈОШ ЈЕДНО ПАРЧЕ Погледајте како се прави ова торта, обрадујте госте за празничном трпезом
Ако желите да направите најбољу торту нека то буде грчка торта која је невероватна.
Ако желите да током празника заблистате са нечим што ће одушевити све – Грчка торта је прави избор! Ова торта је права краљица међу посластицама, савршен спој богатих укуса ораха, чоколаде и кекса, који се преплићу у једноставном, али неодољивом рецепту. Не само да је брза и лака за припрему, већ је и прави хит међу гостима – савршен избор за све прилике, а нарочито за празничне дане.
Без обзира да ли је послужење за Ускрс или неку посебну прилику, Грчка торта ће свакако постати фаворит свих. Сочна, кремаста и препуна укусних састојака, одушевиће чак и најзахтјевније сладокусце. Испробајте је и уверите се зашто је ова торта неприкосновена у свету слаткиша!
Састојци:
За једну коре је потребно (пеку се 3)
4 беланаца
7 кашике шећера
6 кашике млевених ораха
6 кашика млевене плазме
Фил:
12 жуманаца
200гр шећера
5 кашика брашна
750-800мл млека
250гр маслаца
100гр бече чоколаде
100гр црне чоколаде
150гр мрвљене плазме
150гр млевених ораха
За декорацију: по жељи
Припрема:
Одовојити беланца од жуманаца. Правимо три коре а за прву кору је потребно 4 беланца, која се пенасто умуте са шећером па им се дода плазма и ораси. Измешати и пећи.
Умутити фил тако што ћете умешати жуманца и шећер, мало брашна и то ћете све скувати у 800 мл млека. Када се прохлади додати маслац и умутити. У смесу додати чоколаду, млевене орахе и плазму. Филовати и оставити преко ноћи да се стегне.