heavy intensity rain
13°C
19.04.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ВИДЕО) ТОЛИКО ЈЕ УКУСНА ДА СВИ ХOЋЕ ЈОШ ЈЕДНО ПАРЧЕ Погледајте како се прави ова торта, обрадујте госте за празничном трпезом

14.04.2025. 17:50 18:51
Пише:
Извор:
Srbija Danas
торта
Фото: screenshot/Youtube/Deda Miletova Kuhinja

Ако желите да направите најбољу торту нека то буде грчка торта која је невероватна.

Ако желите да током празника заблистате са нечим што ће одушевити све – Грчка торта је прави избор! Ова торта је права краљица међу посластицама, савршен спој богатих укуса ораха, чоколаде и кекса, који се преплићу у једноставном, али неодољивом рецепту. Не само да је брза и лака за припрему, већ је и прави хит међу гостима – савршен избор за све прилике, а нарочито за празничне дане.

Без обзира да ли је послужење за Ускрс или неку посебну прилику, Грчка торта ће свакако постати фаворит свих. Сочна, кремаста и препуна укусних састојака, одушевиће чак и најзахтјевније сладокусце. Испробајте је и уверите се зашто је ова торта неприкосновена у свету слаткиша!

Састојци:

За једну коре је потребно (пеку се 3)

4 беланаца

7 кашике шећера

6 кашике млевених ораха

6 кашика млевене плазме

Фил:

12 жуманаца

200гр шећера

5 кашика брашна

750-800мл млека

250гр маслаца

100гр бече чоколаде

100гр црне чоколаде

150гр мрвљене плазме

150гр млевених ораха

За декорацију: по жељи

torta
Фото: screenshot/Youtube/Deda Miletova Kuhinja

Припрема:

Одовојити беланца од жуманаца. Правимо три коре а за прву кору је потребно 4 беланца, која се пенасто умуте са шећером па им се дода плазма и ораси. Измешати и пећи.

Умутити фил тако што ћете умешати жуманца и шећер, мало брашна и то ћете све скувати у 800 мл млека. Када се прохлади додати маслац и умутити. У смесу додати чоколаду, млевене орахе и плазму. Филовати и оставити преко ноћи да се стегне.

Извор:
Srbija Danas
Пише:
Пошаљите коментар
ЧОКОЛАДНА ТОРТА ИЗ СНОВА Десерт за сваку прилику
torta

ЧОКОЛАДНА ТОРТА ИЗ СНОВА Десерт за сваку прилику

11.04.2025. 14:02 14:10