clear sky
1°C
19.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ХРСКАВИ ПАЛЕНТА ШТАПИЋИ Уз чашу јогурта, прави избор за вечеру

18.03.2025. 18:35 18:43
Пише:
Извор:
Novosti.rs
штапићи
Фото: printscreen Youtube/Tasty

Рецепт за укусне штапиће од паленте, хрскави споља, мекани изнутра. Уз комбинацију са јогуртом биће савршени оброк, који можете и понети где год пожелите.

Састојци:

1 шоља паленте
4 шоље воде
пола шоље ренданог пармезана
2 кашике путера
со и бибер по укусу
уље за премазивање
 

Припрема:

У шерпу сипајте воду и пустите да прокључа. Додајте со по укусу.

Постепено сипајте паленту у врелу воду, непрекидно мешајући како бисте избегли грудвице.

Кувајте паленту на средњој ватри, повремено мешајући, док не постане густа и почне да се одваја од ивица шерпе, око 15-20 минута.

Склоните шерпу са ватре и додајте путер и рендани пармезан. Мешајте док се путер не истопи и пармезан не сједини са палентом. Додајте бибер по укусу.

Пребаците паленту у плех обложен папиром за печење и поравнајте је равномерно. Оставите да се охлади и стегне на собној температури, око 30 минута.

Када се палента стегне, исеците је на штапиће жељене дебљине.

Загрејте рерну на 200 степени Целзијуса. Премазујте штапиће од паленте уљем и поређајте их на плех обложен папиром за печење.

Пеците штапиће у претходно загрејаној рерни око 15-20 минута, или док не постану златно смеђи и хрскави. Послужите штапиће од паленте топле уз неки умак по жељи, као што је парадајз сос или кисело млеко са зачинима.

Извор:
Novosti.rs
Пише:
Пошаљите коментар
НАПРАВИТЕ ЛАЖНИ ПОМФРИТ Хрскави штапићи од паленте, а укус не заостаје за оригиналом
тајна

НАПРАВИТЕ ЛАЖНИ ПОМФРИТ Хрскави штапићи од паленте, а укус не заостаје за оригиналом

24.10.2024. 20:36 20:44