Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

HRSKAVI PALENTA ŠTAPIĆI Uz čašu jogurta, pravi izbor za večeru

18.03.2025. 18:35 18:43
Piše:
Izvor:
Novosti.rs
штапићи
Foto: printscreen Youtube/Tasty

Recept za ukusne štapiće od palente, hrskavi spolja, mekani iznutra. Uz kombinaciju sa jogurtom biće savršeni obrok, koji možete i poneti gde god poželite.

Sastojci:

1 šolja palente
4 šolje vode
pola šolje rendanog parmezana
2 kašike putera
so i biber po ukusu
ulje za premazivanje
 

Priprema:

U šerpu sipajte vodu i pustite da proključa. Dodajte so po ukusu.

Postepeno sipajte palentu u vrelu vodu, neprekidno mešajući kako biste izbegli grudvice.

Kuvajte palentu na srednjoj vatri, povremeno mešajući, dok ne postane gusta i počne da se odvaja od ivica šerpe, oko 15-20 minuta.

Sklonite šerpu sa vatre i dodajte puter i rendani parmezan. Mešajte dok se puter ne istopi i parmezan ne sjedini sa palentom. Dodajte biber po ukusu.

Prebacite palentu u pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte je ravnomerno. Ostavite da se ohladi i stegne na sobnoj temperaturi, oko 30 minuta.

Kada se palenta stegne, isecite je na štapiće željene debljine.

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Premazujte štapiće od palente uljem i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite štapiće u prethodno zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Poslužite štapiće od palente tople uz neki umak po želji, kao što je paradajz sos ili kiselo mleko sa začinima.

Izvor:
Novosti.rs
Piše:
Pošaljite komentar
NAPRAVITE LAŽNI POMFRIT Hrskavi štapići od palente, a ukus ne zaostaje za originalom
тајна

NAPRAVITE LAŽNI POMFRIT Hrskavi štapići od palente, a ukus ne zaostaje za originalom

24.10.2024. 20:36 20:44