ПОЧЕО ЈЕ ВАСКРШЊИ ПОСТ Ова пита са шампињонима се брзо спрема и УКУСНИЈА ЈЕ ОД МРСНЕ
Пите су једна од првих опција када је доручак, па и вечера у питању, а рецепт за посну питу са печуркама ћете одмах испробати.
Охладите их пре послужења.
Потребно је:
-
1 паковања кора за питу
-
800 г печурака шампињона
-
мало уља
-
мало воде
-
со
-
бибер
Припрема посне пите
Печурке ољуштите и исеците на листиће па пропржите на уљу док не промене боју и док сва течност из њих не испари. Зачините и склоните са стране.
Помештајте у чаши у размери 50:50 воду и уље, па попрскајте једну кору за питу. Потом преко ње ставите још једну кору и поновите поступак и онда ставите трећу кору и преко ње распоредите испржене печурке. Увијте коре у облик ролата и ставите у плех. Урадите све са осталим корама, све док не потрошите материјал. Печурке су пуне воде и приликом пржења се смање, па ако волите да осетите њихов пун укус, онда слободно можете повећати њихову количину за питу.
Када поређајте све "штапове" пите, премажите их са мешавином воде и уља и пеците око пола сата на 180 степени, све док не порумене.
Када буду готове, охладите их пре послужења.
Пријатно!