light rain
14°C
15.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОЧЕО ЈЕ ВАСКРШЊИ ПОСТ Ова пита са шампињонима се брзо спрема и УКУСНИЈА ЈЕ ОД МРСНЕ

08.03.2025. 11:57 12:10
Пише:
Извор:
espreso.co.rs
пита
Фото: Youtube printscreen / Lako je kuvati

Пите су једна од првих опција када је доручак, па и вечера у питању, а рецепт за посну питу са печуркама ћете одмах испробати.

Охладите их пре послужења.


Потребно је:

  • 1 паковања кора за питу 

  • 800 г печурака шампињона 

  • мало уља 

  • мало воде 

  • со 

  • бибер 

Припрема посне пите 

Печурке ољуштите и исеците на листиће па пропржите на уљу док не промене боју и док сва течност из њих не испари. Зачините и склоните са стране. 

Помештајте у чаши у размери 50:50 воду и уље, па попрскајте једну кору за питу. Потом преко ње ставите још једну кору и поновите поступак и онда ставите трећу кору и преко ње распоредите испржене печурке. Увијте коре у облик ролата и ставите у плех. Урадите све са осталим корама, све док не потрошите материјал. Печурке су пуне воде и приликом пржења се смање, па ако волите да осетите њихов пун укус, онда слободно можете повећати њихову количину за питу. 

Када поређајте све "штапове" пите, премажите их са мешавином воде и уља и пеците око пола сата на 180 степени, све док не порумене. 

Када буду готове, охладите их пре послужења. 

Пријатно!

Извор:
espreso.co.rs
Пише:
Пошаљите коментар