Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POČEO JE VASKRŠNJI POST Ova pita sa šampinjonima se brzo sprema i UKUSNIJA JE OD MRSNE

08.03.2025. 11:57 12:10
Piše:
Izvor:
espreso.co.rs
пита
Foto: Youtube printscreen / Lako je kuvati

Pite su jedna od prvih opcija kada je doručak, pa i večera u pitanju, a recept za posnu pitu sa pečurkama ćete odmah isprobati.

Ohladite ih pre posluženja.


Potrebno je:

  • 1 pakovanja kora za pitu 

  • 800 g pečuraka šampinjona 

  • malo ulja 

  • malo vode 

  • so 

  • biber 

Priprema posne pite 

Pečurke oljuštite i isecite na listiće pa propržite na ulju dok ne promene boju i dok sva tečnost iz njih ne ispari. Začinite i sklonite sa strane. 

Pomeštajte u čaši u razmeri 50:50 vodu i ulje, pa poprskajte jednu koru za pitu. Potom preko nje stavite još jednu koru i ponovite postupak i onda stavite treću koru i preko nje rasporedite ispržene pečurke. Uvijte kore u oblik rolata i stavite u pleh. Uradite sve sa ostalim korama, sve dok ne potrošite materijal. Pečurke su pune vode i prilikom prženja se smanje, pa ako volite da osetite njihov pun ukus, onda slobodno možete povećati njihovu količinu za pitu. 

Kada poređajte sve "štapove" pite, premažite ih sa mešavinom vode i ulja i pecite oko pola sata na 180 stepeni, sve dok ne porumene. 

Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja. 

Prijatno!

Izvor:
espreso.co.rs
Piše:
Pošaljite komentar