Неочекивана комбинација која осваја чула!
ОРАДА КАО НИКАД ДО САДА! Кувана с умаком од рена, врхунски укус у сваком залогају
Уколико сте мислили да се рен конзумира искључиво уз јаја, шунку и лук, кувана орада са умаком од рена показаће ће вам да нисте били у праву. Таква комбинација није само врхунског укуса, него је и извор здравља и лепоте.
Састојци (за четири особе):
800 г ораде
бибер у зрну
50 г лука
гранчица целера
100 г свежег парадајза
1 кашика насецканог першуна
1,2 л воде
50 г целерова корена
50 г першурновог корена
50 г шаргарепе
50 мл маслиновог уља
2 чена белог лука
50 мл лимуновог сока
1 кашика мешаног зачина
За умак од рена
100 г рена
20 г капара
200 мл биљне слатке павлаке
со
Начин припреме:
Ораде очистите, оперите, накапајте соком, а коренасто поврће очистите и нарежите. Рибу и поврће ставите у кипућу воду, додајте бибер у зрну, маслиново уље, лист целера, парадајз и мешани зачин. Кувајте на лаганој ватри око 25 минута.
Кувану рибу извадите, а супу процедите. Павлаку загрејте, додајте рен, испране капаре и кувајте 2-3 минута. По потреби посолите.
Рибу одвојите од костију, па послужите с умаком од рена посипану першиином.