Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Neočekivana kombinacija koja osvaja čula!

ORADA KAO NIKAD DO SADA! Kuvana s umakom od rena, vrhunski ukus u svakom zalogaju

26.02.2025. 15:29 15:42
Piše:
Izvor:
Krstarica/Dnevnik
орада
Foto: pixabay/ilustracija

Ukoliko ste mislili da se ren konzumira isključivo uz jaja, šunku i luk, kuvana orada sa umakom od rena pokazaće će vam da niste bili u pravu. Takva kombinacija nije samo vrhunskog ukusa, nego je i izvor zdravlja i lepote.

Sastojci (za četiri osobe):

800 g orade

biber u zrnu

50 g luka

grančica celera

100 g svežeg paradajza

1 kašika naseckanog peršuna

1,2 l vode

50 g celerova korena

50 g peršurnovog korena

50 g šargarepe

50 ml maslinovog ulja

2 čena belog luka

50 ml limunovog soka

1 kašika mešanog začina

Za umak od rena

100 g rena

20 g kapara

200 ml biljne slatke pavlake

so

Način pripreme:

Orade očistite, operite, na­kapajte sokom, a korenasto povrće očistite i narežite. Ribu i povrće stavite u kipuću vodu, dodajte biber u zrnu, maslino­vo ulje, list celera, paradajz i mešani začin. Kuvajte na laganoj vatri oko 25 minuta.

Kuvanu ribu izvadite, a supu procedi­te. Pavlaku zagrejte, dodajte ren, isprane kapare i kuvajte 2-3 minuta. Po potrebi posolite.

Ribu odvojite od kostiju, pa poslužite s umakom od rena posipanu peršiinom.

Izvor:
Krstarica/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar