Neočekivana kombinacija koja osvaja čula!
ORADA KAO NIKAD DO SADA! Kuvana s umakom od rena, vrhunski ukus u svakom zalogaju
Ukoliko ste mislili da se ren konzumira isključivo uz jaja, šunku i luk, kuvana orada sa umakom od rena pokazaće će vam da niste bili u pravu. Takva kombinacija nije samo vrhunskog ukusa, nego je i izvor zdravlja i lepote.
Sastojci (za četiri osobe):
800 g orade
biber u zrnu
50 g luka
grančica celera
100 g svežeg paradajza
1 kašika naseckanog peršuna
1,2 l vode
50 g celerova korena
50 g peršurnovog korena
50 g šargarepe
50 ml maslinovog ulja
2 čena belog luka
50 ml limunovog soka
1 kašika mešanog začina
Za umak od rena
100 g rena
20 g kapara
200 ml biljne slatke pavlake
so
Način pripreme:
Orade očistite, operite, nakapajte sokom, a korenasto povrće očistite i narežite. Ribu i povrće stavite u kipuću vodu, dodajte biber u zrnu, maslinovo ulje, list celera, paradajz i mešani začin. Kuvajte na laganoj vatri oko 25 minuta.
Kuvanu ribu izvadite, a supu procedite. Pavlaku zagrejte, dodajte ren, isprane kapare i kuvajte 2-3 minuta. Po potrebi posolite.
Ribu odvojite od kostiju, pa poslužite s umakom od rena posipanu peršiinom.