ПРЖЕЊЕ БЕЗ НЕРЕДА Са овом техником, уље више неће прскати на све стране
Чишћење уља које је испрскало кухињске елементе и зидове је заиста најмање забаван део посла. И током пржења уље нам може упропастити гардеробу или нас испрскати по кожи.
Ако се мучите са свим наведеним, ево сјајног трика којим се можете послужити кад следећи пут будете спремали храну.
Уместо да, као и обично, сипате уље у тигањ, па га потом ставите на шпорет, празан тигањ најпре добро загрејте, а тек када буде био врућ, додајте уље у њега, док не достигне температуру која је неопходна за пржење (око 170 степени). А пре него што спустите храну у тако загрејан тигањ, мало посолите то уље које сте сипали, пише allrecipes.com.
Трик је у томе да у врело уље у тигању додате само прстохват соли док се оно не распрсне или створи мехуриће.
Немојте додавати превише, јер ћете покварити укус хране.
Још један савет за смањење дивље реакције врућег уља јесте да потпуно осушите поврће или месо папирним убрусом. Садржај воде у храни која се меша са уљем главни је кривац за изненадно прскање које изазива нереде – и могуће повреде.
Панирање и брашнање ваше хране такође може помоћи да се апсорбује вишак течности из хране током процеса кувања, пише „The Daily Meal.com”.