РЕЦЕПТ ДАНА
НАЈБОЉЕ ПРИНЦЕС КРОФНЕ НА СВЕТУ Немају тајни састојак ПОТРЕБНО ЈЕ САМО ПРАТИТИ РЕЦЕПТ
Принцес крофне диван су слаткиш који готово нико не одбија. Ипак, домаћи мајстори кухиње обично се плаше да их праве јер, ако не успеју, завршиће са гомилом спљесканих лепињица.
Ако се придржавате ових упутстава, припрема ће бити једноставна, а ваздушасти колач успешно направљен.
Потребно је:
За тесто:
- 500 мл воде
- 150 мл уља
- 300 г брашна
- 6 јаја
За фил:
- 1,2 л млека
- 8 кашика шећера
- 4 кесице пудинга од ваниле
- 250 г маргарина
- 2 кесице ванилин шећера
- 100 г млекa у праху
- 100 г шлага
- 100 г прах шећера
Ставите да проври 500 мл воде и 150 мл уља. Кад проври, склоните с ватре па додајте 300 г брашна. Све лепо сједините.
У прохлађену смесу додајте 6 јаја једно по једно, све време мешајући.
Оставите да одстоји неких 5 минута и онда пуните кесу и правите крофнице, најбоље спирално.
Пеците око 30 минута на 200 степени, да добију златножуту боју. Немојте да отварате рерну док се пеку.
За фил је потребно 1,2 л млека, 8 кашика шецера, а од ове количине узети неких 2 дл и у њега размутити 4 пудинга од ваниле. Кад млеко проври, додајте пудинг и кувајте да се згусне.
У охлађени пудинг додајте 250 гр маргарина и умиксајте све заједно, додајте 2 ванил шећера и 100 г млека у праху и 100 г умућеног шлага.
Принцес крофне пресеците на пола, па филом напуните доњу половину, ставите другу одозго и све поспите шећером у праху.