Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RECEPT DANA

NAJBOLJE PRINCES KROFNE NA SVETU Nemaju tajni sastojak POTREBNO JE SAMO PRATITI RECEPT

28.01.2025. 19:16 19:18
Piše:
Izvor:
Dnevnik
принцес крофне
Foto: Pixabay

Princes krofne divan su slatkiš koji gotovo niko ne odbija. Ipak, domaći majstori kuhinje obično se plaše da ih prave jer, ako ne uspeju, završiće sa gomilom spljeskanih lepinjica.

Ako se pridržavate ovih uputstava, priprema će biti jednostavna, a vazdušasti kolač uspešno napravljen.

Potrebno je:

Za testo:

- 500 ml vode

- 150 ml ulja

- 300 g brašna

- 6 jaja 

Za fil:

- 1,2 l mleka

- 8 kašika šećera

- 4 kesice pudinga od vanile

- 250 g margarina

- 2 kesice vanilin šećera

- 100 g mleka u prahu 

- 100 g šlaga

- 100 g prah šećera

Stavite da provri 500 ml vode i 150 ml ulja. Kad provri, sklonite s vatre pa dodajte 300 g brašna. Sve lepo sjedinite. 

U prohlađenu smesu dodajte 6 jaja jedno po jedno, sve vreme mešajući. 

Ostavite da odstoji nekih 5 minuta i onda punite kesu i pravite krofnice, najbolje spiralno.

 Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni, da dobiju zlatnožutu boju. Nemojte da otvarate rernu dok se peku.

Za fil je potrebno 1,2 l mleka, 8 kašika šecera, a od ove količine uzeti nekih 2 dl i u njega razmutiti 4 pudinga od vanile. Kad mleko provri, dodajte puding i kuvajte da se zgusne. 

U ohlađeni puding dodajte 250 gr margarina i umiksajte sve zajedno, dodajte 2 vanil šećera i 100 g mleka u prahu i 100 g umućenog šlaga. 

Princes krofne presecite na pola, pa filom napunite donju polovinu, stavite drugu odozgo i sve pospite šećerom u prahu.

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar