Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ВИДЕО) САВРШЕНО ХРСКАВА СЛАНИНА ПОМОЋУ ОВОГ ЧУДЕСНОГ ТРИКА У овом неочекиваном састојку је тајна!

23.12.2024. 09:22 09:34
Пише:
Извор:
Дневник/Нет.хр
сланина
Фото: Ilustracija pixabay

Куварица Дона Урсо открила је неочекивану методу за припрему савршено хрскаве сланине – без потребе за маслацем, уљем, фритезом или рерном.

Звучи невероватно, али кључ је у води!

Док се обично чини да је пржење сланине једноставан посао, често се догоди да се она загори или исуши. Честа грешка је претерано висока температура и превише уља. Међутим, Урсо је пронашла решење које је и једноставно и делотворно.

"Ова метода је брза, једноставна и даје савршено печену сланину сваки пут. Вода спречава загоревање и ствара хрскаву текстуру, без стварања нереда као код традиционалног пржења", каже кухарица.

Иако звучи необично, кување сланине на води омогућава да се масноћа полако истопи, а месо омекша док вода испарава. Поред тога, ова техника спречава да се сланина залепи за таву и обезбеђује равномерно печење без загоревања.

"Кување на води савршено је за заузете људе. За разлику од печења у пећници, које траје око 20 минута, ова метода захтева само 10 до 12 минута", додаје Урсо.

Како почети? У великој тави, која може да прими сланину, додајте довољно воде да прекрије дно, а затим ставите комаде сланине. Када вода заврши, сланина ће почети да се кува. Када добије златно-смеђу боју, окрените је. Извадите је из таве кад постане хрскава и ставите на папирни убрус да се оциједи вишак воде.

Захваљујући овом трику, сланина ће бити савршено печена, без загоревања и без нереда!

Извор:
Дневник/Нет.хр
Пише:
Пошаљите коментар
ДА ЛИ ЈЕ ОВО ТАЈНИ САСТОЈАК ДУГОВЕЧНОСТИ? Сузана је доживела 116 година, свако јутро на њеном тањиру је била СЛАНИНА!

ОБРОК КОЈИ ПРОДУЖАВА ЖИВОТ

храна

ДА ЛИ ЈЕ ОВО ТАЈНИ САСТОЈАК ДУГОВЕЧНОСТИ? Сузана је доживела 116 година, свако јутро на њеном тањиру је била СЛАНИНА!

29.10.2024. 14:05 14:08