(ВИДЕО) САВРШЕНО ХРСКАВА СЛАНИНА ПОМОЋУ ОВОГ ЧУДЕСНОГ ТРИКА У овом неочекиваном састојку је тајна!
Куварица Дона Урсо открила је неочекивану методу за припрему савршено хрскаве сланине – без потребе за маслацем, уљем, фритезом или рерном.
Звучи невероватно, али кључ је у води!
Док се обично чини да је пржење сланине једноставан посао, често се догоди да се она загори или исуши. Честа грешка је претерано висока температура и превише уља. Међутим, Урсо је пронашла решење које је и једноставно и делотворно.
"Ова метода је брза, једноставна и даје савршено печену сланину сваки пут. Вода спречава загоревање и ствара хрскаву текстуру, без стварања нереда као код традиционалног пржења", каже кухарица.
Иако звучи необично, кување сланине на води омогућава да се масноћа полако истопи, а месо омекша док вода испарава. Поред тога, ова техника спречава да се сланина залепи за таву и обезбеђује равномерно печење без загоревања.
"Кување на води савршено је за заузете људе. За разлику од печења у пећници, које траје око 20 минута, ова метода захтева само 10 до 12 минута", додаје Урсо.
Како почети? У великој тави, која може да прими сланину, додајте довољно воде да прекрије дно, а затим ставите комаде сланине. Када вода заврши, сланина ће почети да се кува. Када добије златно-смеђу боју, окрените је. Извадите је из таве кад постане хрскава и ставите на папирни убрус да се оциједи вишак воде.
Захваљујући овом трику, сланина ће бити савршено печена, без загоревања и без нереда!