Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(VIDEO) SAVRŠENO HRSKAVA SLANINA POMOĆU OVOG ČUDESNOG TRIKA U ovom neočekivanom sastojku je tajna!

23.12.2024. 09:22 09:34
Piše:
Izvor:
Dnevnik/Net.hr
сланина
Foto: Ilustracija pixabay

Kuvarica Dona Urso otkrila je neočekivanu metodu za pripremu savršeno hrskave slanine – bez potrebe za maslacem, uljem, fritezom ili rernom.

Zvuči neverovatno, ali ključ je u vodi!

Dok se obično čini da je prženje slanine jednostavan posao, često se dogodi da se ona zagori ili isuši. Česta greška je preterano visoka temperatura i previše ulja. Međutim, Urso je pronašla rešenje koje je i jednostavno i delotvorno.

"Ova metoda je brza, jednostavna i daje savršeno pečenu slaninu svaki put. Voda sprečava zagorevanje i stvara hrskavu teksturu, bez stvaranja nereda kao kod tradicionalnog prženja", kaže kuharica.

Iako zvuči neobično, kuvanje slanine na vodi omogućava da se masnoća polako istopi, a meso omekša dok voda isparava. Pored toga, ova tehnika sprečava da se slanina zalepi za tavu i obezbeđuje ravnomerno pečenje bez zagorevanja.

"Kuvanje na vodi savršeno je za zauzete ljude. Za razliku od pečenja u pećnici, koje traje oko 20 minuta, ova metoda zahteva samo 10 do 12 minuta", dodaje Urso.

Kako početi? U velikoj tavi, koja može da primi slaninu, dodajte dovoljno vode da prekrije dno, a zatim stavite komade slanine. Kada voda završi, slanina će početi da se kuva. Kada dobije zlatno-smeđu boju, okrenite je. Izvadite je iz tave kad postane hrskava i stavite na papirni ubrus da se ocijedi višak vode.

Zahvaljujući ovom triku, slanina će biti savršeno pečena, bez zagorevanja i bez nereda!

Izvor:
Dnevnik/Net.hr
Piše:
Pošaljite komentar
DA LI JE OVO TAJNI SASTOJAK DUGOVEČNOSTI? Suzana je doživela 116 godina, svako jutro na njenom tanjiru je bila SLANINA!

OBROK KOJI PRODUŽAVA ŽIVOT

храна

DA LI JE OVO TAJNI SASTOJAK DUGOVEČNOSTI? Suzana je doživela 116 godina, svako jutro na njenom tanjiru je bila SLANINA!

29.10.2024. 14:05 14:08