Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ВИДЕО) Испробајте рецепт стар 100 година! НАПРАВИТЕ ИТАЛИЈАНСКИ БОЖИЋНИ ХЛЕБ као из бакине кухиње

20.12.2024. 19:36 19:47
Пише:
Извор:
Дневник/Стил/Курир
Штрудла
Фото: youtube prinstcrin

Италијански божићни хлеб подсећа на штрудлу са орасима и циметом, а мирис и укус су предивни – прави празнични догађај за сва чула.

Рецепт:

5 кашика шећера

1,5 грама сувог квасца

250 мл млаког млека

1 јаје

3 кашике уља

500 грама брашна

1 кашичица соли

1 шоља сецканих ораха

3-4 кашике шећера

1 кашичица цимета

80 грама путера

за премазивање: 1 жуманце + 1 кашика млека

Припрема:
У млаком млеку са 5 кашика шећера растопите квасац и оставите да мало надође. Затим додајте јаје, уље и брашно, мало соли и све лепо умесите. Оставите да тесто надође под кесом око пола сата.
Измешајте крупно сецкане орахе, цимет и шећер. Тесто растањите што више можете, премажите путером и смесом од цимета, ораха и шећера. Преклопите тесто па га растањите опет. Затим га замотајте у ролат и у округли плех ставите у круг. Оставите још 20 минута да тесто надође, па га пеците на 180 степени целзијуса око пола сата.

Извор:
Дневник/Стил/Курир
Пише:
Пошаљите коментар