САМО ОВАКО СЕ ПРАВИЛНО КОРИСТИ СВАКА СТРАНА РЕНДЕ Једну користимо погрешно, а другу можемо искористити за ЈАЈА
Кухињски прибор може у великој мери поједноставити наш живот, али често није лако схватити како правилно користити сваки алат. Многи су изненађени кад сазнају да су популарни уређаји користили на погрешан начин, иако је постојала много лакша метода за постизање жељеног резултата.
Један од често заборављених, али изузетно корисних алата у кухињи је ренде са различитим странама. Свака страна има специфичну функцију, а многи корисници нису ни свесни за шта се све може искористити. Недавно је један корисник на Редиту поставио питање: „Ко користи ову страну ренде са најситнијим рупама? Чему она уопште служи?“ На његову изненађеност, заправо постоји мноштво креативних начина за коришћење свих страна овог алата.
Ренде са најситнијим рупама идеално је за уситњавање пармезана, или пак корице лимуна, наранџе или лимете. Ове ситне честице могу се користити за додавање ароматичних нота у колаче, умаке или салате. Такође, на овој страни можете направити праменове сира који ће се брзо отопити у прељевима за салате.
Страна са већим рупама, која подсјећа на облик капљица, свестрана је у кухињи. Савршена је за рибање шаргарепе, кромпира, куваних јаја за салату, а такође и за меки сир који је идеалан за посипање по пици.
Ренде са назубљеним рупама користи се за прављење воћних и повртних кашица. Ова страна је сјајна за рибање лука, чиме се добија сок који може послужити за облоге или као зачин у јелима.
Ренде са дугуљастим рупама служи за резање поврћа и воћа на танке и равномерне кришке. Ова страна је савршена за припрему салата, сложенаца, или украса на тањиру. Такође, можете је користити за резање кромпира за припрему хрскавог чипса.
stil.kurir.rs/dnevnik.rs