СВИ СМО ЗАБОРАВИЛИ НА ОВО СТАРИНСКО ВОЈВОЂАНСКО ЈЕЛО СА КУПУСОМ Код наших бака било је редовно на трпези,а нисмо ни знали да је ризница витамина
Јело које смо сви обожавали, а данас га заборавили.
Флекице са купусом, јело војвођанских бака које се редовно налази на јеловнику многих породица, изузетно је здраво, а истовремено лако за припрему: потребна су вам само 4 састојка и 30 минута времена.
То је јело које је некада било изузетно популарно, а данас смо га некако заборавили. Купус је права ризница витамина и минерала, а истовремено је богат и влакнима. Влакна доприносе здравом варењу и продужавају осец́ај ситости, што је корисно и у случајевима када покушавате да изгубите на килажи.
Састојци:
1 главица купуса (1-1,5 кг)
уље за пржење
со и бибер по укусу
250 грама флекица (тестенина квадратног облика 2×2 цм) или друге кратке посне тестенине
Начин припреме:
На уљу динстати купус исецкан на резанце у поклопљеној посуди. Купус док се динста пушта сопствени сок и није потребно додавати воду. Посолити и побиберити по укусу. Кад купус омекша, а то је отприлике после двадесетак минута, додати и флекице, тј. тестенину, која је претходно скувана и оцеђена од воде. Све заједно лепо промешати и сервирати, пише Кафе.рс.
krstarica.com/dnevnik.rs