Позната и као Сандокан пита
(ВИДЕО) ДА ЛИ СТЕ ПРАВИЛИ БАКЛАВУ СА МАКОМ? Сочна, укусна, спрема се веома брзо и свима се свиђа
22.11.2024.
13:54
13:58
Коментари (0)
Баклава са маком спрема се изненађујуће брзо, а укус је прелеп
Састојци:
500г танких кора
5 јаја
400г млевеног мака
2 чаше шећера
1 часа уља
1 часа јогурта
1 прашак за пециво
Сируп:
800мл воде
2 чаше шећера
1 лимун исечен на колутове
Припрема: Скувати сируп од воде, шећера и лимуна. Оставите да се прохлади.
Умутите јаја, додајте шећер, затим уље, затим јогурт и пециво и све умутите миксером. Додајте и млевени мак па све промешајте. Сваку кору премажите са 3 кашике фила и слажите их једну на другу. Посложену питу са маком исеците на коцке па испеците. Док је још врела пита залијтеје са сирупом.