Poznata i kao Sandokan pita
(VIDEO) DA LI STE PRAVILI BAKLAVU SA MAKOM? Sočna, ukusna, sprema se veoma brzo i svima se sviđa
22.11.2024.
13:54
13:58
Komentari (0)
Baklava sa makom sprema se iznenađujuće brzo, a ukus je prelep
Sastojci:
500g tankih kora
5 jaja
400g mlevenog maka
2 čaše šećera
1 časa ulja
1 časa jogurta
1 prašak za pecivo
Sirup:
800ml vode
2 čaše šećera
1 limun isečen na kolutove
Priprema: Skuvati sirup od vode, šećera i limuna. Ostavite da se prohladi.
Umutite jaja, dodajte šećer, zatim ulje, zatim jogurt i pecivo i sve umutite mikserom. Dodajte i mleveni mak pa sve promešajte. Svaku koru premažite sa 3 kašike fila i slažite ih jednu na drugu. Posloženu pitu sa makom isecite na kocke pa ispecite. Dok je još vrela pita zalijteje sa sirupom.