Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Poznata i kao Sandokan pita

(VIDEO) DA LI STE PRAVILI BAKLAVU SA MAKOM? Sočna, ukusna, sprema se veoma brzo i svima se sviđa

22.11.2024. 13:54 13:58
Piše:
мак
Foto: pixabay/ilustracija

Baklava sa makom sprema se iznenađujuće brzo, a ukus je prelep

Sastojci:

500g tankih kora

5 jaja

400g mlevenog maka

2 čaše šećera

1 časa ulja

1 časa jogurta

1 prašak za pecivo

Sirup:

800ml vode

2 čaše šećera

1 limun isečen na kolutove

Priprema: Skuvati sirup od vode, šećera i limuna. Ostavite da se prohladi. 

Umutite jaja, dodajte šećer, zatim ulje, zatim jogurt i pecivo i sve umutite mikserom. Dodajte i mleveni mak pa sve promešajte. Svaku koru premažite sa 3 kašike fila i slažite ih jednu na drugu. Posloženu pitu sa makom isecite na kocke pa ispecite. Dok je još vrela pita zalijteje sa sirupom.

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar