ОВЕ НАМИРНИЦЕ НЕ ТРЕБА ЧУВАТИ У СТАКЛЕНКАМА То ће им уништити укус
Стаклене посуде за зачине одају утисак организованости и естетике у кухињи и дому, али често нису најбољи избор за чување зачина.
Иако већина људи користи стаклене посуде за разне намирнице, укључујући и зачине, истина је да оне могу утицати на укус и мирис ваших драгоцених зачина ако их предуго чувате у њима. Промењен састав зачина утицаће и на укус ваше хране.
Већина зачина има рок трајања од око две до три године, али правилним складиштењем можете продужити њихову свежину до пет година, па чак и дуже, сматрају стручњаци. Међутим, стаклени контејнери нису најбоље решење.
Мета Вебстер из Сеасонед Пионеерс упозорава да стаклене посуде из куће нису идеалне за чување зачина код куће. Он препоручује херметичке и непрозирне посуде како би сачували арому, текстуру и укус зачина. Уместо тога, препоручује коришћење кесица зачина, које спречавају оксидацију производа и одржавају га сувим и свежим. Такође саветује да зачине и другу храну држите даље од извора топлоте, попут рерне или машине за прање судова, преноси Клик.