Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РЕЦЕПТ ДАНА

ПОСНЕ ПУЊЕНЕ СУВЕ ПАПРИКЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ БУКВАЛНО СВАКО Имају један НЕВЕРОВАТАН САСТОЈАК КОЈИ „ПОДИЖЕ“ УКУС

15.11.2024. 09:17 09:22
Пише:
posne paprike
Фото: Youtube printscreen/Lako je kuvati

За ово укусно јело није вам потребно велико кулинарско умеће, а резултат је фантастичан! Уживаћете у њему чак и ако не постите, а овој трпези могу да приђу и вегетаријанци и вегани.
Пробајте!

Потребно вам је

15 већих сувих паприка,

300 г пиринча,

2 веће главице црног лука,

1 бели део празилука,

100г ораха

100г сувог грожђам, потопљеног у води

Црни лук и празилук очистите, ситно исецкајте и издинстајте са мало уља. Додајте опран, исецеђен пиринач и кратко пропржите, непрестано мешајући дрвеном кашиком. Затим долијте 1 шољу млаке воде, опрано суво грожђе и сецкане орахе. Посолите и побиберите и кувајте док пиринач не омекша.

Паприке кратко потопите врелом водом, исперите, напуните припремљеним филом и поређајте у

ватросталну чинију. Прелијте уљем, додајте шољу млаке воде, прекријте алуминијумском фолијом и кувајте у рерни 60 минута на умереној температури.

Потом склоните фолију, пеците још десетак минута и искључите.

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар