РЕЦЕПТ ДАНА
ПОСНЕ ПУЊЕНЕ СУВЕ ПАПРИКЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ БУКВАЛНО СВАКО Имају један НЕВЕРОВАТАН САСТОЈАК КОЈИ „ПОДИЖЕ“ УКУС
За ово укусно јело није вам потребно велико кулинарско умеће, а резултат је фантастичан! Уживаћете у њему чак и ако не постите, а овој трпези могу да приђу и вегетаријанци и вегани.
Пробајте!
Потребно вам је
15 већих сувих паприка,
300 г пиринча,
2 веће главице црног лука,
1 бели део празилука,
100г ораха
100г сувог грожђам, потопљеног у води
Црни лук и празилук очистите, ситно исецкајте и издинстајте са мало уља. Додајте опран, исецеђен пиринач и кратко пропржите, непрестано мешајући дрвеном кашиком. Затим долијте 1 шољу млаке воде, опрано суво грожђе и сецкане орахе. Посолите и побиберите и кувајте док пиринач не омекша.
Паприке кратко потопите врелом водом, исперите, напуните припремљеним филом и поређајте у
ватросталну чинију. Прелијте уљем, додајте шољу млаке воде, прекријте алуминијумском фолијом и кувајте у рерни 60 минута на умереној температури.
Потом склоните фолију, пеците још десетак минута и искључите.