RECEPT DANA
POSNE PUNJENE SUVE PAPRIKE MOŽE DA PRAVI BUKVALNO SVAKO Imaju jedan NEVEROVATAN SASTOJAK KOJI „PODIŽE“ UKUS
Za ovo ukusno jelo nije vam potrebno veliko kulinarsko umeće, a rezultat je fantastičan! Uživaćete u njemu čak i ako ne postite, a ovoj trpezi mogu da priđu i vegetarijanci i vegani.
Probajte!
Potrebno vam je
15 većih suvih paprika,
300 g pirinča,
2 veće glavice crnog luka,
1 beli deo praziluka,
100g oraha
100g suvog grožđam, potopljenog u vodi
Crni luk i praziluk očistite, sitno iseckajte i izdinstajte sa malo ulja. Dodajte opran, iseceđen pirinač i kratko propržite, neprestano mešajući drvenom kašikom. Zatim dolijte 1 šolju mlake vode, oprano suvo grožđe i seckane orahe. Posolite i pobiberite i kuvajte dok pirinač ne omekša.
Paprike kratko potopite vrelom vodom, isperite, napunite pripremljenim filom i poređajte u
vatrostalnu činiju. Prelijte uljem, dodajte šolju mlake vode, prekrijte aluminijumskom folijom i kuvajte u rerni 60 minuta na umerenoj temperaturi.
Potom sklonite foliju, pecite još desetak minuta i isključite.