Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RECEPT DANA

POSNE PUNJENE SUVE PAPRIKE MOŽE DA PRAVI BUKVALNO SVAKO Imaju jedan NEVEROVATAN SASTOJAK KOJI „PODIŽE“ UKUS

15.11.2024. 09:17 09:22
Piše:
posne paprike
Foto: Youtube printscreen/Lako je kuvati

Za ovo ukusno jelo nije vam potrebno veliko kulinarsko umeće, a rezultat je fantastičan! Uživaćete u njemu čak i ako ne postite, a ovoj trpezi mogu da priđu i vegetarijanci i vegani.
Probajte!

Potrebno vam je

15 većih suvih paprika,

300 g pirinča,

2 veće glavice crnog luka,

1 beli deo praziluka,

100g oraha

100g suvog grožđam, potopljenog u vodi

Crni luk i praziluk očistite, sitno iseckajte i izdinstajte sa malo ulja. Dodajte opran, iseceđen pirinač i kratko propržite, neprestano mešajući drvenom kašikom. Zatim dolijte 1 šolju mlake vode, oprano suvo grožđe i seckane orahe. Posolite i pobiberite i kuvajte dok pirinač ne omekša.

Paprike kratko potopite vrelom vodom, isperite, napunite pripremljenim filom i poređajte u

vatrostalnu činiju. Prelijte uljem, dodajte šolju mlake vode, prekrijte aluminijumskom folijom i kuvajte u rerni 60 minuta na umerenoj temperaturi.

Potom sklonite foliju, pecite još desetak minuta i isključite.

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar