СЕЗОНСКИ РЕЦЕПТИ - НАПУЉСКА ПИЦА Због овог специјалитета вреди отићи и до Италије
Идеална је за лепо вече за пријатељима уз укус и мирис моцареле и босиљка
Иначе, прва пица направљена је у част Маргарите Савојске пре 120 година, у Напуљу.
Потребно је: 350 г брашна,1,5 г свежег квасца, 200 мл млаке воде, 1 кашичица шећера,прстохват соли,маслиново уље, моцарела, парадајз сос, свеж босиљак
Припрема:
Рерну загрејте на 250 степени. У мало млаке воде размутите свеж квасац па додајте шећер. У једној посуди просејте брашно па га посолите, додајте му пену од квасца, мало маслиновог уља и остатак воде. Замесите еластично тесто. Затим га покријте кухињском крпом па оставите пола сата, на топлом, да нарасте.
На побрашњеној радној површини развуците тесто на величину плеха. Оставите још двадесетак минута да нарасте у плеху, по оригиналном рецепту треба да буде доста танко. Преко њега премажите парадајз сос, моцарелу и свежи босиљак. Пеците пицу око 10 минута, у претходно загрејаном плеху и рерни на 250 степени.
Пријатно!
АЛО/ Трпеза