SEZONSKI RECEPTI - NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići i do Italije
Idealna je za lepo veče za prijateljima uz ukus i miris mocarele i bosiljka
Inače, prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
Potrebno je: 350 g brašna,1,5 g svežeg kvasca, 200 ml mlake vode, 1 kašičica šećera,prstohvat soli,maslinovo ulje, mocarela, paradajz sos, svež bosiljak
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U malo mlake vode razmutite svež kvasac pa dodajte šećer. U jednoj posudi prosejte brašno pa ga posolite, dodajte mu penu od kvasca, malo maslinovog ulja i ostatak vode. Zamesite elastično testo. Zatim ga pokrijte kuhinjskom krpom pa ostavite pola sata, na toplom, da naraste.
Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo na veličinu pleha. Ostavite još dvadesetak minuta da naraste u plehu, po originalnom receptu treba da bude dosta tanko. Preko njega premažite paradajz sos, mocarelu i sveži bosiljak. Pecite picu oko 10 minuta, u prethodno zagrejanom plehu i rerni na 250 stepeni.
Prijatno!
ALO/ Trpeza