Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SEZONSKI RECEPTI - NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići i do Italije

08.11.2024. 14:47 14:57
Piše:
пица
Foto: youtube prinstcrin/ Radio - televizija Vojvodine

Idealna je za lepo veče za prijateljima uz ukus i miris mocarele i bosiljka

Inače, prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.

Potrebno je: 350 g brašna,1,5 g svežeg kvasca200 ml mlake vode1 kašičica šećera,prstohvat soli,maslinovo uljemocarelaparadajz sossvež bosiljak

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. U malo mlake vode razmutite svež kvasac pa dodajte šećer. U jednoj posudi prosejte brašno pa ga posolite, dodajte mu penu od kvasca, malo maslinovog ulja i ostatak vode. Zamesite elastično testo. Zatim ga pokrijte kuhinjskom krpom pa ostavite pola sata, na toplom, da naraste.

Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo na veličinu pleha. Ostavite još dvadesetak minuta da naraste u plehu, po originalnom receptu treba da bude dosta tanko. Preko njega premažite paradajz sos, mocarelu i sveži bosiljak. Pecite picu oko 10 minuta, u prethodno zagrejanom plehu i rerni na 250 stepeni.

Prijatno!

ALO/ Trpeza

Izvor:
ALO/ Trpeza
Piše:
Pošaljite komentar
NAJPOPULARNIJU PICU SLUŽILI SA KOKAINOM Inspektoru bilo sumnjivo što je pica br. 40 TOLIKO TRAŽENA
Ilustracija

NAJPOPULARNIJU PICU SLUŽILI SA KOKAINOM Inspektoru bilo sumnjivo što je pica br. 40 TOLIKO TRAŽENA

22.10.2024. 12:21 13:20