Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВАКВЕ ОБЛАНДЕ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ Додајте јој јафу и плазу кекс и гледајте како сви траже парче више

04.11.2024. 12:49 12:55
Пише:
Колач
Фото: Screenshot YouTube Aurora Recepti

Укусни и лепи "на око"

Када се приближава слава, припрема трпезе постаје посебно важна и узбудљива активност. У потрази за једноставним, а истовремено елегантним и укусним посластицама, обланде са јафом истичу се као савршени избор.

Ове лагане и сочне посластице не само да ће обогатити вашу славску трпезу, већ ће и очарати све присутне својим изгледом и укусом. Њихова припрема је брза и једноставна, што их чини идеалним решењем за све који желе да импресионирају госте без превише стреса. Са богатом кремастом текстуром и савршеним спојем састојака, обланде са јафом доносе дашак традиције и савременог уживања у сваком залогају.

У наставку, открићемо како да лако припремите овај деликатес и учините своју славу незаборавном.

Потребно је:

400 г шећера
3 дл воде
250 г маргарина
100 г чоколаде
400 г млевена кекса
200 г млевених ораха
300 г јаффа кекса
2 листа већих обланди

Припрема:

Шећер и воду прокувати да се шећер истопи, па додати маргарин и чоколаду да се истопи. Скинути са ватре па умешати млевени кекс и млевене орахе. Прохладити масу и филовати обланде. На један лист обланде ставити 1/2 фила поредјати јафа кекс, па ставити други део фила и поклопити листом обланде. Оптеретити нечим тешким и оставити да се охлади.

sd.rs/dnevnik.rs

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар