Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVAKVE OBLANDE JOŠ NISTE PROBALI Dodajte joj jafu i plazu keks i gledajte kako svi traže parče više

04.11.2024. 12:49 12:55
Piše:
Колач
Foto: Screenshot YouTube Aurora Recepti

Ukusni i lepi "na oko"

Kada se približava slava, priprema trpeze postaje posebno važna i uzbudljiva aktivnost. U potrazi za jednostavnim, a istovremeno elegantnim i ukusnim poslasticama, oblande sa jafom ističu se kao savršeni izbor.

Ove lagane i sočne poslastice ne samo da će obogatiti vašu slavsku trpezu, već će i očarati sve prisutne svojim izgledom i ukusom. Njihova priprema je brza i jednostavna, što ih čini idealnim rešenjem za sve koji žele da impresioniraju goste bez previše stresa. Sa bogatom kremastom teksturom i savršenim spojem sastojaka, oblande sa jafom donose dašak tradicije i savremenog uživanja u svakom zalogaju.

U nastavku, otkrićemo kako da lako pripremite ovaj delikates i učinite svoju slavu nezaboravnom.

Potrebno je:

400 g šećera
3 dl vode
250 g margarina
100 g čokolade
400 g mlevena keksa
200 g mlevenih oraha
300 g jaffa keksa
2 lista većih oblandi

Priprema:

Šećer i vodu prokuvati da se šećer istopi, pa dodati margarin i čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre pa umešati mleveni keks i mlevene orahe. Prohladiti masu i filovati oblande. Na jedan list oblande staviti 1/2 fila poredjati jafa keks, pa staviti drugi deo fila i poklopiti listom oblande. Opteretiti nečim teškim i ostaviti da se ohladi.

sd.rs/dnevnik.rs

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar