overcast clouds
14°C
24.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0601
usd
108.4794
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ НА ГОДИШЊИЦИ СНС У ВРШЦУ Видим облак и олују која долази, али одбранићемо Србију

24.10.2024. 19:04 19:18
Пише:
вучић
Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

ВРШАЦ: "Видим шта се ближи, облак и олују која долази. Како год било, заједно са вама одбранићемо Србију, одбранићемо нашу политику, одбранићемо наше ставове. Друга моја брига нису путеви него пруге, нису ни научно технолошки паркови. Много тога смо изградили и направили. Моја брига сте ви. Говорим о СНС", рекао је председник Србије Александар Вучић на свечаности поводом 16 година од оснивања Српске напредне странке.

Он је рекао да је испред хале "Миленијум" у Вршцу остало много више људи него у хали, и захвалио се људима на томе што су остали да саслушају говоре. 

СНС
Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

"Пре 16 година када је председник Николић кренуо у оснивање странке, постојала је једна велика нада. Постојала је жеља народа за променама, јер они који су желели да воде Србију уништили су је у националном и економском смислу. Али Србија је почела да се буди. Они који су били на власти нису разумели да не можете оставити 550 000 људи без посла, а да то људи не виде и да то људи не осете. Појавила се странка која је требало да обједини људе различитих уверења са надом да могу променити нешто", казао је Вучић, који је један од оснивача и бивши председник СНС. 

вучић
Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

- Помислили су да је могуће да ћуте и да се праве блесави на чињеницу да су народу говорили да је Косово демократско питање и да ће га лако решити са својим западним пријатељима, па нам говорили стандарди пре статуса, а када је дошло до тога да самопрогласе независност Косова онда су се скривали, склањали од одговорности и пребацивали једни на друге, а да ништа не предузму. Зборавили су да због њихове неодговорности и Црна Гора је отишла, најпре из заједничке и државе, а затим и из државне заједнице. У тој слици потпуне пропасти, националне, опште политичке и свеукупне економске појавила се политичка странка која је требала да обједини људе различитих уверења са надом да могу нешто да промене у Србији.

- Свакога дана као да је највећи проблем многима хоће ли Србија да уведе санкције Русији. Србија поштује међународно право, Србија поштује интегритет Украјине, али нећемо да рушимо сопствену позицију. Пустили нас не пустили да имамо своју политику, имаћемо је. Ако немамо право на своју политику, ако немамо право да доносимо сами одлуке о себи и својој будућности, шта ће нам онда влада? Узмите слућбенике који ће да се богате и само преписују нечије одлуке. Ви сте нам давали снагу да водимо слободарску политику, српску политику, да бринемо о свим грађанима. Поштујемо све друге, али бринемо о својој земљи. 

вучић
Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

- Пуна су им уста територијалних интегритета, али како да не помињете и територијални интегритет Србије? Само вас ту не интересује? Па зар све мора да се сломи на леђима малог народа? Видим шта се ближи, облак и олују која долази. Како год било, заједно са вама одбранићемо Србију, одбранићемо нашу политику, одбранићемо наше ставове. Друга моја брига нису путеви него пруге, нису ни научно технолошки паркови. Много тога смо изградили и направили. Моја брига сте ви. Говорим о СНС.

- Не могу да поднесем када видим да и у нашој странци постоје они за које је најважније шта ће да кажу Руси, или шта ће да кажу американци или европљани са друге стране. Ма нећу такве, хоћу оне које интересује шта кажу људи у Србији! Хоћу да вас замолим неколико ствари - радите више него обично и будите слободни да унутар странке да кажете шта мислите. И они који су одлазили, ми смо о њима ћутали. Ми смо увек породица, највећа породица на Балкану, породица ћасних људи. И да вам кажем - нећу моћи да се кандидујем за председника 2027. али ћу вам на сваки начин помоћи да победите и те 2027. и да се никада не вратимо у прошлост из које смо Србију морали да избављамо. Хвала што вам никада није тешко, променићемо лице наше земље. Хвала вам жене за сву подршку, и хајде да их побеђујемо убедљивије него икада. Срећан рођендан, живела Србија, све најбоље вам желим! Није држава играчка, чувајмо је до коначне победе!

Извор:
Курир, Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар