clear sky
20°C
22.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0531
usd
108.1722
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЉАЈИЋ ИСКРЕНО О ПРОБЛЕМИМА У КЛУБУ: Зауставити линију пада; Да средимо нашу кућу

22.10.2024. 13:36 14:56
Пише:
TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs
Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

БЕОГРАД: Председник Привременог органа фудбалског клуба Партизан Расим Љајић изјавио је данас да ће ново руководство радити на ребрендирању и унутрашњој организацији "црно-белих".

Љајић је јуче изабран за председника Привременог органа Партизана. Он се данас после седнице Привременог органа клуба из Хумске обратио јавности.

На конференцији за медије обратили су се и нови чланови Привременог органа Предраг Мијатовић и Данко Лазовић.

"Мислим да сте и ви стекли утисак колики је Мијатовић бренд Партизана и нашег фудбала у целини. Такође за Лазовића који никад није био у структурама клуба. Имали смо прилике да се упознамо и са осталим људима. Ја да имам приватну фирму, довео бих све те људе у ту фирму. Сви ћемо радити на ребрендирању и унутрашњој организацији Партизана. Наш циљ је да радимо на Партизану 2.0. Ми смо ту да оно што је модерно у фудбалу применимо овде", рекао је Љајић.

Лазовић је навео да Омладинска школа мора да буде извор прихода Партизана.

"Партизан је био друга школа у Европи, а ми сада имамо тенденцију да она не постоји. То мора да се заустави, ми ту линију пада морамо да зауставимо. За то су потребни људи, ја немам чаробни штапић. Овај клуб ми је све дао, учинићу све да му вратим. Школа је извор средстава овог клуба, била и биће. Свака друга прича финансирања Партизана нема никаквог смисла у овој ситуацији у којој се налазимо", додао је Лазовић.

Мијатовић се осврнуо и на период када је играо за Партизан.

"То је био највећи трансфер у историји југословенског фудбала. На почетку је била криза адаптације, па су онда Зечевић и људи из клуба мислили да сам највећи промашај у историји Партизана. Шта ме је тада откочило? Откочио ме је позитиван амбијент, посебно Гордан Петрић, који ми је као брат. Ја сам тад схватио да морам да почнем да радим, да се освестим, јер сам живео у неком ирационалном свету. Мораш још више да радиш на свему, дође неки бум, крене све то. Овде је било комотно све. Сви су били комотни овде. Идемо, нема пара? Нема пара. Нема титула? Нема, Звезда је супериорнија. У серији, седам титула заредом, нас нема нигде. Кад се осврнеш, наравно да овде преко пута чујеш хук Лиге шампиона... Ми овај период треба да искориситмо да средимо нашу кућу, да нас не интересује комшија. Мислим да можемо. А да ћемо да купимо метле и све препарате хемијске да почистимо то хоћемо", истакао је Мијатовић.

Он је навео да ће ново руководство Партизана радити бесплатно.

"Ко ради данас џабе? Е, ми ћемо да радимо! Јер немамо никакав интерес осим оног партизанског што имамо у себи. Па ће навијачи схватити, па ћемо се испричати са свим играчима, па ћу ја неком играчу да објасним и да га питам нешто што ће ми дати неку идеју. Морамо бити транспарентни, комуникативни, искрено. Ево ја ћу сада рећи зашто сам дошао", истакао је Мијатовић и додао:

"Љајић је био искрен. Ја сам поставио Расиму три питања, да ми је било шта одговорио, ја не бих био овде. Како можемо да започнемо нешто ново. Са искреношћу. Ако глумиш да немаш проблем, да све цвета, а и ти знаш да не цвета, ко ће да ти помогне, нико".

Он је истакао да је велики навијач Партизана.

"Лазовић је једно 50 пута већи Партизановац од мене. И ја сам исто велики Партизановац, можда сам мирнији, јер сам старији. А Лазовић ће да да све што је у његовој моћи да покрене. Јер ће он бити ту сваки дан, на њему је највећи терет дан за даном", нагласио је Мијатовић.

На крају се јавности још једном обратио Љајић.

"Један од услова Мијатовића је био да Лазовић буде део тима", закључио је Љајић.

Извор:
Дневник/Танјуг
Аутор:
Пошаљите коментар
МИЈАТОВИЋ О НАРЕДНИМ ПОТЕЗИМА У ПАРТИЗАНУ: Нисмо дошли да обећавамо, већ да радимо
TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

МИЈАТОВИЋ О НАРЕДНИМ ПОТЕЗИМА У ПАРТИЗАНУ: Нисмо дошли да обећавамо, већ да радимо

22.10.2024. 12:29 13:27
ДАНКО ЛАЗОВИЋ ОТКРИО: Дуг Партизана ЈЕ ФРАПАНТАН, ради се о десетинама милиона евра
TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

ДАНКО ЛАЗОВИЋ ОТКРИО: Дуг Партизана ЈЕ ФРАПАНТАН, ради се о десетинама милиона евра

22.10.2024. 13:00 13:24
ЉАЈИЋ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ФК ПАРТИЗАН: Мораћемо да правимо резове, нисмо дошли да будемо популарни, већ ефикасни
Дневник/Архива/Расим Љајић

ЉАЈИЋ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ФК ПАРТИЗАН: Мораћемо да правимо резове, нисмо дошли да будемо популарни, већ ефикасни

21.10.2024. 16:41 16:45