Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

LJAJIĆ ISKRENO O PROBLEMIMA U KLUBU: Zaustaviti liniju pada; Da sredimo našu kuću

22.10.2024. 13:36 14:56
Piše:
TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs
Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

BEOGRAD: Predsednik Privremenog organa fudbalskog kluba Partizan Rasim Ljajić izjavio je danas da će novo rukovodstvo raditi na rebrendiranju i unutrašnjoj organizaciji "crno-belih".

Ljajić je juče izabran za predsednika Privremenog organa Partizana. On se danas posle sednice Privremenog organa kluba iz Humske obratio javnosti.

Na konferenciji za medije obratili su se i novi članovi Privremenog organa Predrag Mijatović i Danko Lazović.

"Mislim da ste i vi stekli utisak koliki je Mijatović brend Partizana i našeg fudbala u celini. Takođe za Lazovića koji nikad nije bio u strukturama kluba. Imali smo prilike da se upoznamo i sa ostalim ljudima. Ja da imam privatnu firmu, doveo bih sve te ljude u tu firmu. Svi ćemo raditi na rebrendiranju i unutrašnjoj organizaciji Partizana. Naš cilj je da radimo na Partizanu 2.0. Mi smo tu da ono što je moderno u fudbalu primenimo ovde", rekao je Ljajić.

Lazović je naveo da Omladinska škola mora da bude izvor prihoda Partizana.

"Partizan je bio druga škola u Evropi, a mi sada imamo tendenciju da ona ne postoji. To mora da se zaustavi, mi tu liniju pada moramo da zaustavimo. Za to su potrebni ljudi, ja nemam čarobni štapić. Ovaj klub mi je sve dao, učiniću sve da mu vratim. Škola je izvor sredstava ovog kluba, bila i biće. Svaka druga priča finansiranja Partizana nema nikakvog smisla u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo", dodao je Lazović.

Mijatović se osvrnuo i na period kada je igrao za Partizan.

"To je bio najveći transfer u istoriji jugoslovenskog fudbala. Na početku je bila kriza adaptacije, pa su onda Zečević i ljudi iz kluba mislili da sam najveći promašaj u istoriji Partizana. Šta me je tada otkočilo? Otkočio me je pozitivan ambijent, posebno Gordan Petrić, koji mi je kao brat. Ja sam tad shvatio da moram da počnem da radim, da se osvestim, jer sam živeo u nekom iracionalnom svetu. Moraš još više da radiš na svemu, dođe neki bum, krene sve to. Ovde je bilo komotno sve. Svi su bili komotni ovde. Idemo, nema para? Nema para. Nema titula? Nema, Zvezda je superiornija. U seriji, sedam titula zaredom, nas nema nigde. Kad se osvrneš, naravno da ovde preko puta čuješ huk Lige šampiona... Mi ovaj period treba da iskorisitmo da sredimo našu kuću, da nas ne interesuje komšija. Mislim da možemo. A da ćemo da kupimo metle i sve preparate hemijske da počistimo to hoćemo", istakao je Mijatović.

On je naveo da će novo rukovodstvo Partizana raditi besplatno.

"Ko radi danas džabe? E, mi ćemo da radimo! Jer nemamo nikakav interes osim onog partizanskog što imamo u sebi. Pa će navijači shvatiti, pa ćemo se ispričati sa svim igračima, pa ću ja nekom igraču da objasnim i da ga pitam nešto što će mi dati neku ideju. Moramo biti transparentni, komunikativni, iskreno. Evo ja ću sada reći zašto sam došao", istakao je Mijatović i dodao:

"Ljajić je bio iskren. Ja sam postavio Rasimu tri pitanja, da mi je bilo šta odgovorio, ja ne bih bio ovde. Kako možemo da započnemo nešto novo. Sa iskrenošću. Ako glumiš da nemaš problem, da sve cveta, a i ti znaš da ne cveta, ko će da ti pomogne, niko".

On je istakao da je veliki navijač Partizana.

"Lazović je jedno 50 puta veći Partizanovac od mene. I ja sam isto veliki Partizanovac, možda sam mirniji, jer sam stariji. A Lazović će da da sve što je u njegovoj moći da pokrene. Jer će on biti tu svaki dan, na njemu je najveći teret dan za danom", naglasio je Mijatović.

Na kraju se javnosti još jednom obratio Ljajić.

"Jedan od uslova Mijatovića je bio da Lazović bude deo tima", zaključio je Ljajić.

Izvor:
Dnevnik/Tanjug
Autor:
Pošaljite komentar
MIJATOVIĆ O NAREDNIM POTEZIMA U PARTIZANU: Nismo došli da obećavamo, već da radimo
TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

MIJATOVIĆ O NAREDNIM POTEZIMA U PARTIZANU: Nismo došli da obećavamo, već da radimo

22.10.2024. 12:29 13:27
DANKO LAZOVIĆ OTKRIO: Dug Partizana JE FRAPANTAN, radi se o desetinama miliona evra
TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

DANKO LAZOVIĆ OTKRIO: Dug Partizana JE FRAPANTAN, radi se o desetinama miliona evra

22.10.2024. 13:00 13:24
LJAJIĆ IZABRAN ZA PREDSEDNIKA PRIVREMENOG ORGANA FK PARTIZAN: Moraćemo da pravimo rezove, nismo došli da budemo popularni, već efikasni
Дневник/Архива/Расим Љајић

LJAJIĆ IZABRAN ZA PREDSEDNIKA PRIVREMENOG ORGANA FK PARTIZAN: Moraćemo da pravimo rezove, nismo došli da budemo popularni, već efikasni

21.10.2024. 16:41 16:45