КОЈИ ЈЕ ВАШ ОМИЉЕНИ?
5 СРПСКИХ СПЕЦИЈАЛИТЕТА НА ЛИСТИ 100 НАЈБОЉИХ У ЕВРОПИ Ево који је ЈАКО ВИСОКО
У Србији се доста једе месо, месне прерађевине и генерално смо љубитељи ове врсте намирница.
Сада када долази зима, припреме су у пуном јеку када је реч о месним производима, а један од таквих је и кулен, према писању познатог кулинарског магазина "Тејст атлас".
Веровали или не, на листи 100 најбољих месних производа у Европи нашло се и неколико српских, чак пет. Један је на јако високом месту - шестом, а у питању је петровачки кулен.
На 19. месту се нашла ужичка пршута, на 34. месту се нашла пиротска пеглана кобасица, на 56. је сремски кулен, три места иза је златиборска пршута.
Ово је листа првих 10 места:
1. Jamon 100% iberico de bellota, Шпанија
2. Jamon iberico de bellota, Шпанија
3. Jamon iberico, Шпанија
4. Prosciutto di Parma, Италија
5. Славонски кулен, Хрватска
6. Петровачки кулен, Србија
7. Presunto do Alentejo, Португалијa
8. Jambon sec de Corse, Француска
9. Jamon Serrano, Шпанија
10. Proscuitto di San Daniele, Италија