broken clouds
13°C
15.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0177
usd
107.1002
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ВИДЕО) ПРОБАЈТЕ КОКИЦЕ ИЗ АЛУМИНИЈУМСКЕ ФОЛИЈЕ Готове зачас, без нереда и прљавог посуђа!

14.10.2024. 18:22 18:42
Пише:
корн
Фото: Pixabay

Кокице су неизоставан део сваког филмског маратона или вечери проведене код куће уз омиљену серију.

Иако је припрема кокица једноставна, нова идеја с Инстаграма одушевила је многе својим креативним приступом који комбинује брзину и забаву уз помоћ обичне алуминијске фолије.

Ако још нисте видели овај нови тренд, време је да то испробате. Заправо, уместо стандардних начина прављења кокица у микроталасној или на шпорету, корисници Инстаграма су пронашли начин како да помоћу алуминијске фолије направе кокице за час, уз минимално труда и готово без нереда и прљања посуђа.

корн
Фото: pixabay/ilustracija

Припрема

Припремите и одсечите алуминијску фолију на квадрат, довољно велики да може да садржи кокице које ће се напухати током припреме. Затим, на средину фолије ставите шаку кукуруза за кокице. Ова количина ће бити довољна за мању порцију, али увек можете повећати уколико желите више кокица. Немојте претерати са количином, јер се кокице значајно повећавају током печења.

На крају зачините по жељи додавањем мало уља или отопљеног маслаца, што може допринети укусу. Можете и посути омиљене зачине пре него што их затворите у фолији, преноси Klix.ba.

Пажљиво затворите фолију, правећи кесицу у којој ће зрна бити затворена, али оставите мало простора за ширење кокица. Горњи део фолије можете увити, како би кесица била сигурно затворена.

Кесицу с кукурузом можете ставити директно на ринглу шпорета или чак на отворену ватру ако сте напољу. Кључ је у томе да се фолија стално помера, тако да се кокице равномерно загревају и да избегнете загоревање.

После неколико минута, зрнца ће почети да се претварају у кокице, а фолија ће се полако ширити како се зрна расту. Када чујете да је већина кокица "експлодирала", скините фолију с ватре и пажљиво отворите кесицу.

Поред тога што је забаван, овај начин прављења кокица је и практичан. Не морате користити посуђе које ћете касније прати, а алуминијска фолија ефикасно спречава просипање зрна по целој кухињи.

Без обзира да ли га испробавате код куће или на отвореном, ова нова метода прављења кокица може постати ваша омиљена активност док чекате следећу епизоду серије или филма.

Извор:
Klix.ba
Аутор:
Пошаљите коментар
ЗАБАВИ НИКАД КРАЈА Кокице из ауспуха

ЗАБАВИ НИКАД КРАЈА Кокице из ауспуха

16.04.2018. 09:36 10:04
Пречанска лексика: Кокице

Пречанска лексика: Кокице

10.04.2017. 11:45 11:54