Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(VIDEO) PROBAJTE KOKICE IZ ALUMINIJUMSKE FOLIJE Gotove začas, bez nereda i prljavog posuđa!

14.10.2024. 18:22 18:42
Piše:
корн
Foto: Pixabay

Kokice su neizostavan deo svakog filmskog maratona ili večeri provedene kod kuće uz omiljenu seriju.

Iako je priprema kokica jednostavna, nova ideja s Instagrama oduševila je mnoge svojim kreativnim pristupom koji kombinuje brzinu i zabavu uz pomoć obične aluminijske folije.

Ako još niste videli ovaj novi trend, vreme je da to isprobate. Zapravo, umesto standardnih načina pravljenja kokica u mikrotalasnoj ili na šporetu, korisnici Instagrama su pronašli način kako da pomoću aluminijske folije naprave kokice za čas, uz minimalno truda i gotovo bez nereda i prljanja posuđa.

корн
Foto: pixabay/ilustracija

Priprema

Pripremite i odsečite aluminijsku foliju na kvadrat, dovoljno veliki da može da sadrži kokice koje će se napuhati tokom pripreme. Zatim, na sredinu folije stavite šaku kukuruza za kokice. Ova količina će biti dovoljna za manju porciju, ali uvek možete povećati ukoliko želite više kokica. Nemojte preterati sa količinom, jer se kokice značajno povećavaju tokom pečenja.

Na kraju začinite po želji dodavanjem malo ulja ili otopljenog maslaca, što može doprineti ukusu. Možete i posuti omiljene začine pre nego što ih zatvorite u foliji, prenosi Klix.ba.

Pažljivo zatvorite foliju, praveći kesicu u kojoj će zrna biti zatvorena, ali ostavite malo prostora za širenje kokica. Gornji deo folije možete uviti, kako bi kesica bila sigurno zatvorena.

Kesicu s kukuruzom možete staviti direktno na ringlu šporeta ili čak na otvorenu vatru ako ste napolju. Ključ je u tome da se folija stalno pomera, tako da se kokice ravnomerno zagrevaju i da izbegnete zagorevanje.

Posle nekoliko minuta, zrnca će početi da se pretvaraju u kokice, a folija će se polako širiti kako se zrna rastu. Kada čujete da je većina kokica "eksplodirala", skinite foliju s vatre i pažljivo otvorite kesicu.

Pored toga što je zabavan, ovaj način pravljenja kokica je i praktičan. Ne morate koristiti posuđe koje ćete kasnije prati, a aluminijska folija efikasno sprečava prosipanje zrna po celoj kuhinji.

Bez obzira da li ga isprobavate kod kuće ili na otvorenom, ova nova metoda pravljenja kokica može postati vaša omiljena aktivnost dok čekate sledeću epizodu serije ili filma.

Izvor:
Klix.ba
Piše:
Pošaljite komentar
ZABAVI NIKAD KRAJA Kokice iz auspuha

ZABAVI NIKAD KRAJA Kokice iz auspuha

16.04.2018. 09:36 10:04
Prečanska leksika: Kokice

Prečanska leksika: Kokice

10.04.2017. 11:45 11:54