clear sky
21°C
15.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0177
usd
107.1002
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ФУДБАЛЕРИ СРБИЈЕ ПРОТИВ ШПАНИЈЕ У ЛИГИ НАЦИЈА: Пикси и „орлови“ пред великим испитом (20.45)

15.10.2024. 09:00 12:46
Пише:
fudbal
Фото: Фудбалски савез Србије

После вредне победе над Швајцарском (2:0) у А4 групи Лиге нација, најбољи фудбалери Србије нису имали времена да прославе леп резултат.

У понедељак су из Ниша авионом отпутовали у Малагу, потом аутобусом стигли у Кордобу и тамошњи хотел „Еуростарс палас“, где их у уторак очекује утакмица са шпанском репрезентацијом. 

„Црвена фурија“ се налази на челу табеле наше групе, Пиксијеви изабраници тренутно су трећи, па ће Александар Митровић и његови саиграчи пред собом имати и те како озбиљан, захтеван и тежак задатак, с циљем да наставе битку за друго место, које би им донело статус носилаца код жреба за наредни Мундијал. 

Наспрам њих наћи ће се актуелни шампион Европе, додуше наступиће без неких од ведета, али Шпанији, без поговора, припада улога великог фаворита.

Ако се на страну ставе играчи који се нису одазвали позиву под државну заставу Србије из различитих разлога, Стојковић је, после утакмице са Швајцарском, уз задовољство због тријуфа, добио и нове бриге. 

Наиме, лигамент десног рамена повредио је Саша Лукић, важан играч у концепцији игре „орлова“, па ће Пикси морати да пронађе адекватну замену за њега, а да не ремети идеју коју је за Шпанце припремио.

Стефански на центру

УЕФА је за главног арбитра утакмице Шпанија – Србија одредила Пољака Даниела Стефанског. Помагаће му земљаци Давид Голис и Михал Обукович, док ће четврти судија бити Војћех Миц. У ВАР соби седеће Пјотр Ласик и Павел Рачковски, такође из Пољске.

У Лесковцу је Лукића заменио Саша Здјелар, посао је веома добро одрадио, па може да се очекује да се управо он нађе у стартној постави. У дефанзивном делу средњег реда вероватно ће бити и Немања Максимовић, а за креацију игре на средини терена могао би, уз Лазара Самарџића, да се нађе и наше „чудо од детета“ Андрија Максимовић. Овај још дечак, показао је да га не импресионира атмосфера на стадиону, напротив, па не би било изненађење уколико му Пикси укаже поверење.

– Важно је то да наша игра буде на нивоу оне коју смо приказали у Лесковцу – рекао је Стојковић, пред полазак на пут за Кордобу. – То значи да морамо да будемо тактички дисциплиновани, борбени до крајњих граница и да покажемо барем исти ниво енергије. Шпанија је европски првак, то што неће моћи да рачуна на све своје адуте, не мења ништа у њеној игри. Желеће домаћин да поново обрадује навијаче, а на нама је да будемо паметни и да је у томе онемогућимо. Радујем се сусрету, биће то прилика да још једном покажемо лице које нам је омогућило да стигнемо до тријумфа над Швајцарском.

У тиму Шпаније, између осталих, неће бити теже повређених Родрија и Карвахала, као ни Јамала, али „фурија“ има одговарајуће замене за сваког играча, тако и за њих. Наша екипа мораће да буде спремна на пуно трчања, чврсто држање линија екипе и простора између њих, односно да не доволи празан ход који би изабраници селектора Де ла Фуентеа могли да искористе.

Неће, наравно, само одбрана бити пресудна, иако ће од њене игре пуно тога да зависи. Најбољи стрелац у историји српске селекције, реч је о Митровићу, мораће да има помоћ од играча из маневра, али и бекова. Ту мислимо на Косту Недељковића и, посебно, Вељка Бирманчевића. Не смеју „орлови“ да се ослоне само на контре, већ, по нама, циљ треба да им буде и организована и прецизна игра у нападу, из које би популарни Митар могао да се избори за гол-шансу.

Било како било, овај дуел показаће да ли српски фудбалери могу да се „потуку“ с прваком Европе, па још на његовом терену. Утакмица почиње у 20.45 часова.

А. Предојевић

Standings provided by Sofascore
Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
(ВИДЕО) Фудбалери заједнички против ФИФА-е: Следи ТУЖБА, РАЗЛОГ ЈЕ ОВАЈ, И ПРОМЕНИЋЕ ПОТПУНО РАСПОРЕД МЕЧЕВА
FIFA

(ВИДЕО) Фудбалери заједнички против ФИФА-е: Следи ТУЖБА, РАЗЛОГ ЈЕ ОВАЈ, И ПРОМЕНИЋЕ ПОТПУНО РАСПОРЕД МЕЧЕВА

15.10.2024. 08:28 08:49
(ФОТО/ВИДЕО) ОПШТА МАКЉАЖА НА ТЕРЕНУ У НАКОВУ Севале песнице након фудбалске утакмице ПОДЕЉЕНО 10 ЦРВЕНИХ КАРТОНА
туча

(ФОТО/ВИДЕО) ОПШТА МАКЉАЖА НА ТЕРЕНУ У НАКОВУ Севале песнице након фудбалске утакмице ПОДЕЉЕНО 10 ЦРВЕНИХ КАРТОНА

14.10.2024. 20:12 20:35
И ПРЕЧКА ЈЕ ГОЛ: Нови скандал тресе у црногорски фудбал (ВИДЕО)

И ПРЕЧКА ЈЕ ГОЛ: Нови скандал тресе у црногорски фудбал (ВИДЕО)

14.10.2024. 10:01 10:03
СИНИША МИЛАНОВ ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ МИНИ ФУДБАЛ ФЕДЕРАЦИЈЕ: Љубав нас довела до медаље
mini fudbal

СИНИША МИЛАНОВ ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ МИНИ ФУДБАЛ ФЕДЕРАЦИЈЕ: Љубав нас довела до медаље

Памтиће сигурно 2024. годину сви они који у Србији воле мини фудбал.
13.10.2024. 17:49 17:55