Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

МЕКО ИЛИ ОШТРО БРАШНО, КАДА СЕ КОЈЕ КОРИСТИ? Разлика је веома мала али битна, само овако сваки рецепт успева

12.10.2024. 15:21 15:27
Пише:
брашно
Фото: youtube prinstcrin/ AGROmedia

Када се које користи вечита је дилема сваке домаћице, а заиста је важно користити одређену врсту брашна како би крајњи резултат био савршен

У већини колача и кексића традиционално се користи пшенично брашно које уопштено делимо на глатко и оштро, а добијају се финим млевењем пшенице. Свакако треба напоменути да је лишено већег дела витамина и минерала, али предност им је што су идеална за печење.

Иако је разлика између меког и оштрог брашна заиста минимална, ипак је неопходно користити одређени тип брашна да би рецепт у потпуности успео.

Тако се рецимо за развучено тесто попут оног за бундевару, сирнице и штрудле користи меко брашно, исто као и код припреме хлеба и пецива као и лиснатог теста. Оштро брашно је идеално за рецимо њоке, колаче од дизаног теста, прхке колаче, поховање…

Оштро брашно: колачи од дизаног теста, њоке, за поховање, палачинке, прхки колачи, за згушњавање јела, принцес крофне, еклери..

Меко брашно: хлеб, пецива, крофне, мафини, тестенина..

Оно са чим нећете погрешити је мера пола оштрог, пола глатког. Тако сигурно сваки рецепт успева.

Крстарица

Извор:
Крстарица
Пише:
Пошаљите коментар
(ФОТО/ВИДЕО) ПРЕДСЕДНИК УНИЈЕ ПЕКАРА СРБИЈЕ Ево какав хлеб једемо, за интегрално брашно постоји само један млин у Србији
хлеб

(ФОТО/ВИДЕО) ПРЕДСЕДНИК УНИЈЕ ПЕКАРА СРБИЈЕ Ево какав хлеб једемо, за интегрално брашно постоји само један млин у Србији

04.10.2024. 17:44 17:59